Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

19.3.06

SBS wil nieuwsprogramma met Telegraaf

De Telegraaf is al vrijwel sinds de start van SBS 6 in Nederland aandeelhouder van SBS. Aanvankelijk als aandeelhouder in SBS Broadcasting BV (de Nederlandse poot), maar inmiddels is het eigenaar van 20% van het internationale SBS.
Vreemd is het dat de Telegraaf echter veelvuldig programma’s opstart in samenwerking met concurrerende omroepgroep RTL Nederland. Bureau Misdaad is een voorbeeld van programma’s die RTL samen met de Telegraaf brengt.
Vooral vreemd als je bedenkt dat het profiel van SBS 6 en de krant Telegraaf enorm overeenkomen. Synergievoordelen alom zou je zo denken.
SBS 6 wil dan ook graag gebruik maken van die mogelijke synergievoordelen. In het programma Mediazaken van BNR Nieuwsradio vertelde Eric van Stade, programmadirecteur van SBS Nederland, dan ook dat SBS serieuze gesprekken voert om een dagelijks nieuwsprogramma in samenwerking met de Telegraaf te gaan brengen. Het zou dan moeten gaan om een dagelijks nieuwsprogramma. Er zijn echter wel complicaties die het totstandkomingsproces bemoeilijken: hoe verdeel je de lasten bijvoorbeeld over krant < -- > televisie? Het nieuwe programma zou er per september moeten zijn. Het programma staat overigens los van de vroege editie van Hart van Nederland. Die twee ontwikkelingen staan los van elkaar.