Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

14.3.06

RTL4 wil late Showrubriek

Wie had dat grofweg 12 jaar geleden gedacht: drie verschillende dagelijkse showrubrieken. En dat terwijl het ooit begon met het wekelijkse Showtime op RTL4 met Albert en Pauline, die vervolgens overstapten naar SBS 6 en daar diverse wekelijkse Showrubrieken op SBS 6 uitprobeeerden. Dat wekelijkse programma werd later een dagelijks blokje binnen Hart van Nederland. RTL introduceerde wederom Showtime met Lucille Werner, maar dan dagelijks binnen het RTL Actueel-blok (andere kwartieren werden gevuld met Peter R de Vries, Nieuws en Sport). Later werd RTL Boulevard opgestart en niet veel later werd het Shownieuwsblok binnen Hart van Nederland uitgebreid tot een eigen programma na Hart van Nederland. Het succes van RTL Boulevard deed SBS besluiten tot het introduceren van Tabloid, een mislukte show/crimerubriek die na een halfjaar van de buis gehaald werd ten gunste van een vroege versie van Shownieuws. Na wat gemorrel aan de formule staat de formule van de vroege editie van Shownieuws inmiddels ook beter.
Talpa heeft in de tussentijd ook besloten tot het introduceren van een eigen showrubriek: Entertainment Live, die over enkele weken eindelijk van start zal gaan.
RTL4 denkt dat er nog ruimte is voor meer, en speelt serieus met de gedachte om een showrubriek te introduceren na '4 in het land'. Dat meldt althans RTL Boulevard. RTL4 kijkt dus niet alleen naar het succes van Hart van Nederland, maar ziet ook Shownieuws als serieuze concurrent. Niet geheel zonder reden: Hart van Nederland en Shownieuws zijn een uitermate sterke combinatie. RTL Boulevard mag dan (terecht) een alom gerespecteerde rubriek zijn, de late editie van Showniews heeft zijn waarde meer dan bewezen en wordt zelfs even goed bekeken als Boulevard.
Gezien het 'succes' van de personeelszoektocht van Talpa voor Entertainment Live wensen we de nieuwe 'late showrubriek van RTL4' alvast veel succes.

2 Comments:

Blogger Kokstra said...

Ze zouden toch gewoon gebruik kunnen maken van de redactie van Boulevard?

10:58 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Zie het als volgt: Je hebt NRC en je hebt nu nrc.next. De nieuwe telg maakt gebruik van de redactie van t NRC (recycling artikelen) maar schrijft ook eigen artikelen en heeft daarvoor 35 man aangetrokken. Zo werkt het bij een late editie van een showrubriek net zo. Het kost minder mankracht dan een stand alone programma, maar nog altijd meer dan voorheen....
Talpa had niet voor niets moeite een showredactie op te zetten voor Entertainment Live, terwijl het al een showredactie had voor NSE Nieuws....

5:57 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home