Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

7.3.06

CBS bestelt 14 series voor volgend seizoen

CBS, het grootste network uit de VS, heeft al een aantal jaar een stabiele positie. Dat is onder andere te danken aan de vrachtlading politieseries die de zender op de kijker afvuurt. Niet alleen de drie varianten van CSI trekken wekelijks miljoenen kijkers, Cold Case, Without a Trace, NCIS, Numb3rs en niet te vergeten Criminal Minds zorgen ervoor dat de zender niet van haar troon te stoten is.
De zender heeft nog wel een paar zwakke plekken: op comedyvlak mist men nog steeds een grote nieuwe hit en de afhankelijkheid van shows die al langer meegaan kan gevaarlijk zijn (de gemiddelde leeftijd van series is steeds hoger bij CBS).

De zender had dit jaar het geluk nauwelijks nieuwe shows te hoeven introduceren: vrijwel alles van het vorige jaar kon zonder probleem meeverhuizen naar het nieuwe jaar. Daardoor kon het station cherry-picken uit haar ontwikkelde pilots en hoefde het niet noodgedwongen mindere shows uit haar ontwikkelingstraject op de buis te slingeren om leeggekomen plekken te vullen. Dit jaar werd er dan ook barweinig nieuws geintroduceerd op CBS (zie ook deze aankondiging van nieuwe CBS programma's voor seizoen 2005-2006).

CBS heeft nu drie series die dit seizoen geintroduceerd zijn alvast een seizoensorder gegeven voor volgend jaar. Veronica kan bij zijn, haar eerste Amerikaanse hit in lange tijd, Criminal Minds, is vernieuwd en komt in 2006-2007 terug met nieuwe afleveringen, net als Ghost Whisperor (te zien op SBS 6). How I met Your Mother, een comedy die RTL nog moet lanceren, komt ook terug.

De dramaserie die NET 5 afgelopen zondag lanceerde - Close to Home - heeft net als comedy Out of Practice (hier Talpa) en comedy Courting Alex (SBS) nog geen nieuwe seizoensorder ontvangen.

Ook een flinke rij langer bestaande series is vernieuwd. Naast de drie CSI-reeksen, Cold Case, Without a Trace, Cold Case, NCIS en Numbers krijgen ook Survivor (hier: Expeditie Robinson) en The Amazing Race het groene licht. Op het comedyvlak is Two and a Half Men alleen vernieuwd. Die serie werd vorig jaar een aantal weken op Veronica getoond, maar is sindsdien van het schema verdwenen.

CBS is hiermee het eerste network die grootschalig series vernieuwd voor het komend seizoen, en waarvan nu al zeker is dat ze de meeste series zullen meenemen naar het volgend seizoen. In mei kondigt CBS haar definitieve lijst aan met terugkerende programma's, en maakt het ook bekend welke nieuwe series per september 2006 aan het schema zullen worden toegevoegd.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Weet iemand ook de data waarop de ander grote Amerikaans netwerken hun 2006-2007 schema bekent maken. Ik zou de schema’s van the CW (nu nog the WB & UPN), ABC en NBC graag willen weten.

6:49 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Dat is over het algemeen in de tweede week van mei. Nog even afwachten dus.

11:53 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

CBS is al jaren de kleinste van de grote drie (ABC, NBC, CBS) Fox is 4e.

11:21 a.m.

 
Blogger Kokstra said...

@foutje: CBS was afgelopen seizoen 1, gevolgd door ABC op 2, FOX op 3 en NBC op 4. En CBS is al een aantal jaar de grootste.

3:44 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Dank je, ben het meest benieuwt naar “the CW”. Ik wil graag weten welke shows de samenvoeging hebben overleeft en welke worden geannuleerd. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd naar het lot van “Veronica Mars”, de show werd genoemd in de press release maar je weet maar nooit.

7:27 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ter info: Courting Alex is in Nederland Talpa, niet SBS.

5:10 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home