Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

20.2.06

Peking Express (NET5) krijgt versie met BN'ers

Uit een nog te publiceren interview van TVtoekomst met Karin de Groot, programmaleidster van NET5, blijkt dat de zender grote plannen heeft met de succesvolle reeks Peking Express. Men maakt er dit voorjaar een franchise van door niet alleen de 'normale' reeks te programmeren op de zondagavond, maar ook een reisprogramma met Bekende Nederlanders die wat dieper in de bezochte gebieden duiken.
Peking Express gaat alweer haar derde seizoen in, maar NET5 hoopt op een lang leven voor het programma. Om er voor te zorgen dat het programma fris blijft wordt er gedacht aan andere varianten met Peking Express. “We denken er aan om van ‘Peking Express’ ook een variant te maken met Bekende Nederlanders. En dan niet sterren van het kaliber 'Bobo’s in de Bush', maar A-sterren. We waren vrij laat met het werven van bekende Nederlanders voor ‘In het Spoor van Peking Express’, maar we merkten dat er veel sterren waren die het erg jammer vonden dat ze niet mee konden doen. ‘als we dat eerder hadden geweten’ kregen we dan te horen. Dat zegt ook wel wat over de kracht van de formule. We denken er dan ook aan om voortaan in het najaar een bekende Nederlander-versie in te zetten en in het voorjaar een gewone variant”. Zodoende komt er dus een gewone versie, een versie met BN'ers en een verdiepend reisprogramma (eveneens met BN'ers).

Morgen is het volledige interview met Karin de Groot te lezen op TVtoekomst. We praten dan met Karin over het marktaandeel van NET5, de afhankelijkheid van de zender van buitenlands product, samenwerkingsmogelijkheden met de Belgen en de toekomstplannen van NET5.

Een nieuw seizoen van Peking Express start overigens zondag 5 maart om 20u30.

3 Comments:

Blogger tvtoekomst said...

Ik heb de eerste promo's al voorbij zien komen, maar de prioriteit ligt nu vnl bij het ondersteunen van Evelien als nieuw programma ipv het al promoten van een terugkerend programma.

11:07 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

is toch al bekend dat Inge de Bruijn hier aan mee doet...

4:08 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

nee, dat is 'in het spoor van Peking Express', niet Peking Express zelf.

12:35 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home