Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

19.3.06

Minder 'Actie' op SBS 6?

Het was al bekend dat SBS 6 speelt met de gedachte met een vroege variant te komen van het succesvolle Hart van Nederland. Niet bekend is dat dit ten koste zou kunnen gaan van het reeds bestaande en redelijk succesvolle Actienieuws. Men wil komen met een versie van Hart van Nederland die niet kannibaliseert met de late editie. Actienieuws zou daarbij kunnen sneuvelen. Niet om kijkcijferredenen, maar vanwege de flow. Eric van Stade zei daarover het volgende in Mediazaken van BNR Nieuwsradio: ‘Of we gaan actienieuws vervangen door een vroege editie van Hart van Nederland of we gaan ze achter elkaar plaatsen. Dat is een keuze die we nu gaan maken. Kijken hoe de flow wordt van het ene programma naar het andere.” Eric van Stade erkent dat het profiel in de vooravond nog niet helemaal consistent is. Zo komt de kijker van het familieprogramma ‘Lachen om home video’s’ terecht in ‘Actienieuws’, een programma met misdaadnieuws, minder geschikt voor kinderen. Maar na Actienieuws is weer het veel vrolijkere, vriendelijke programma ‘Shownieuws’ te zien. SBS 6 wil dus de vooravond optimaliseren qua doorstroom. Dat zou dus kunnen betekenen dat Actienieuws wordt opgeheven wil nu de kijker de mogelijkheid geven door te laten kijken gedurende die vooravond. Eventuele veranderingen zullen echter pas vanaf het najaar plaatsvinden.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik neem dus aan dat ze lachen om home video's laten staan ? En ze gooien een kwalikatief redelijk goed programma, actienieuws ervanaf ? Beetje vreemde redenering. Zeker, omdat men nu met 2 actualiteiten rubrieken in de vooravond wil komen. Terwijl die vooravond al vol zit met actualiteiten.

Is 't trouwens zo vreemd om te stellen dat men dan niet beter 'Actienieuws' in een nieuw jasje kan programmeren op één van haar zuster zenders (NET5 of Veronica) ? Kosten zijn natuurlijk niet laag, maar het is zonde om een redelijk goed programma zo maar af te schrijven.

11:06 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home