Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

9.4.06

Vechten om de laatste graspol

Het is maar waar je op zit te wachten: Barca TV. SBS sloot dit weekend een contract met FC Barcelona voor twee wekelijkse magazines met het laatste nieuws van deze club. Het gaat om een verbintenis voor 3 jaar. Materiaal wordt gebaseerd op de TV uitzendingen van het eigen kanaal van FC Barcelona: Barca TV. De strijd om kleine voetbalrechten lijkt daarmee losgebarsten. Talpa blaast hoog van de toren om het verwerven van de Serie A uit Italie, een competitie die het voorlopig via internet uitzendt. Men had bij Talpa kennelijk tijd over op de communicatieafdeling, want er werd naar aanleiding van de eerste internetuitzending een onbedoeld hilarisch persbericht verstuurd over het resultaat van de eerste internetuitzending, waarin -let op- quotes van fora (!) gebruikt worden om te benadrukken hoe goed de eerste uitzending was.

Welke Sportrechten liggen waar? In het sportrechtenoverzicht lichten we het toe.

(onzin)Persbericht Talpa:
[Kijkers positief over Serie A op website Talpa Uitgegeven op maandag 03 april 2006 om 17:07:25
(Novum) - De rechtstreekse uitzending van Italiaans competitievoetbal via de website van Talpa is over het algemeen goed ontvangen door kijkers. Dit weekeinde zond de zender twee Serie A-wedstrijden live uit via zijn website. In het gastenboek op de site laten kijkers weten van de duels te hebben genoten.

Talpa maakte vrijdag bekend te starten met het gratis uitzenden van Italiaans competitievoetbal via de website. Het vermoeden bestond dat de omroep een 1 april-grap uithaalde, maar dat bleek onjuist. Zaterdag waren de wedstrijden Lecce-AC Milan en Treviso-Juventus te zien, zondag verscheen Lazio Roma-Empoli op de site. Volgens een woordvoerder van Talpa zijn de uitzendingen 'zeer goed bekeken'. Exacte kijkcijfers worden later bekendgemaakt.

Kijkers reageren in het gastenboek op de website over het algemeen positief op de uitzendingen. Wel werden de wedstrijden tot ongenoegen van sommigen van Engels commentaar voorzien. Ook hadden sommige kijkers kritiek op de naar hun mening te donkere beelden. Enkele voetballiefhebbers laten weten te hopen dat Talpa ook Spaans voetbal gaat uitzenden via de website. ]

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

blaars

1:03 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

balaars

1:03 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home