Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

29.11.05

Hoofdrolspelers 'Evelien' (NET5) bekend

Afgelopen jaar zond NET5 het laatste seizoen uit van 'Meiden van de Wit', een dramaserie die het -vooral achter Expeditie Robinson- erg goed deed. De opvolger is inmiddels al in productie en komt uit de koker van Endemol: 'Evelien', een 20 delige dramaserie gebaseerd op de columns van Martin Bril in Vrij Nederland.
Evelien draait om -hoe kan het anders- Evelien (Kim van Kooten), een vrouw die alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd, nog lang geen veertig en ze heeft twee leuke dochters en een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Bovendien hoeft ze niet te werken en heeft ze geen klachten over haar figuur. Maar als je haar vraagt of ze gelukkig is antwoord ze dat ze 'gelukkig niet gelukkig' is. Ze is voortdurend op zoek naar de zin van het leven. Moet ze haar man Harko (een rol gespeeld door Peter Blok) verlaten of niet?
Binnen de serie is een rol weggelegd voor de voice-over: Evelien geeft commentaar op haar eigen leven, in die zin doet de serie veel denken aan 'Phileine zegt sorry', waarin Kim van Kooten eveneens de hoofdrol vertolkt en ook in de voice-over commentaar geeft op wat er in beeld gebeurt.
Dat Kim van Kooten en Peter Blok hoofdrollen vertolken was al bekend, de andere acteurs van Evelien nog niet. Olga Zuiderhoek zal de rol van moeder van Evelien vertolken. Olga is op dit moment regelmatig te zien is als rechter in 'Keyzer & de Boer Advocaten', maar heeft al een hele trits rollen op haar CV heeft staan (oa in: Filmpje, Ja Zuster Nee Zuster, Minoes). Rifka Lodeizen maakt als zus van Evelien opwachting in Evelien. Zij is vooral bekend door veel films van Eddy Terstall, waaronder 'Simon'. Voor die film was ze eveneens genomineerd voor een Gouden Kalf. Wilfried de Jong (Holland Sport) speelt de minnaar van Evelien.

Er zijn maar liefst 20 afleveringen besteld van Evelien, in plaats van de gebruikelijke 13 afleveringen van een dramaserie. Evelien duurt daarentegen per aflevering een half uurtje. De serie is nog dit seizoen te zien bij NET5. (TVtoekomst)

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Meiden van de wit was vooral te zien na Peking Express en niet na Robinson...

10:17 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ anonymous. Meiden van de Wit is twee seizoenen te zien geweest na ExpRob en 1 seizoen na PE... Het derde seizoen zou aanvankelijk ook starten in het najaar, maar is door bezuinigingen seizoen 2004-2005 verschoven naar het voorjaar. Zie ook: http://tvtoekomst.blogspot.com/2004/06/net5-seizoen-2004-2005.html
of
http://tvtoekomst.blogspot.com/2004/07/voorlopig-programmaschema-net5.html
en
http://tvtoekomst.blogspot.com/2004/09/projectnieuws-22-september-updated.html

Overigens is nooit gezegd dat Evelien op zondag te zien zal zijn, gezien het soort serie is de dinsdag ook niet ondenkbaar...

7:55 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home