Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

23.11.05

Nieuw seizoen Rozengeur: 8e dramaserie Talpa

Vandaag kondigde Talpa aan dat het de serie Rozengeur en Wodka Lime over zal nemen van RTL4, die al eerder 5 seizoenen van de serie uitzond. RTL4 zag destijds geen heil in een vervolg.

Talpa bestelt 13 afleveringen van de reeks die al vanaf het voorjaar te zien zal zijn. In de reeks is wederom plaats voor 3 hoofdrolspelers: Medina Schuurman als de alleenstaande moeder Donna de la Fuentera, Ghislaine Pierie als advocate Babette van Woensel en Isa Hoes als de impulsieve Catherina Donkersloot. Nienke Romer zal niet terugkeren in het nieuwe seizoen. Andere (nieuwe) hoofdrollen zullen nog gecast worden.

De bestelling van Talpa voor een nieuw seizoen Rozengeur en Wodka Lime is erg opmerkelijk te noemen. Erg florissant waren de kijkcijfers van de laatste twee seizoenen niet meer. Bovendien heeft de zender al een gruwelijke hoop drama in de pijplijn. Talpa is nu in haar eentje verantwoordelijk voor het dubbele aantal aan dramaproducties vergeleken met alle dramaproducties van de commerciele omroepen samen gedurende het vorige seizoen. Ook laat Talpa nu meer dramaseries in haar eentje produceren dan de publieke omroepen bij elkaar in seizoen 2004-2005.

Een klein overzicht:
Talpa heeft besteld voor 2005-2006:
- Twee seizoenen van Gooische Vrouwen
- Parels & Zwijnen
- Lieve Lust
- Betty La Fea
- van Speijk
- Koppels
- BOKS!
- Rozengeur & Wodka Lime

Opvallend is ook dat het merendeel van de producties afkomstig is van kleine productiehuizen en niet van grote dramaproducenten Endemol en IdtV. Vroeger bestelde RTL4 bijvoorbeeld vrijwel al haar dramaseries bij Endemol, terwijl van de bovenstaande 8 series er slechts twee van Endemol afkomstig zijn: Gooische Vrouwen en Rozengeur & Wodka Lime.

Eerder schreven we al dat de Nederlandse dramaproductie zich op een absoluut hoogtepunt bevond: die situatie is nu alleen maar versterkt.

Het programmaoverzicht van Talpa 2005-2006

Overzicht Nederlandse dramaseries 2005-2006
Overzicht Nederlandse dramaseries 2006-2007