Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

24.11.05

Veel nieuw product bij Talpa

Vandaag werden de januariprogrammeringen bekend gemaakt. Daarbij was een grote rol weggelegd voor Talpa die het schema volpropt met nieuw product. Dat komt deels omdat Barend en van Dorp met winterstop gaan en de vrijgekomen tijd toch gevuld moet worden. Ook gaat Talpa nu wat doen met het late-night timeslot (23:00-24:00) door daar een dagelijkse quiz te introduceren: 'De Slimste Mens', overigens van oorsprong een Belgisch concept.
Daarnaast zien we 'Op z'n Hollands', een real life soap met Kim Holland in de hoofdrol. Deze productie werd ooit aangekondigd voor Yorin.
De zender geeft op maandag Lieve Lust een nieuwe kans na de nieuwe dramaserie 'Koppels'. Problematisch is echter dat 'Koppels' nauwelijks een lead in heeft (NSE) en dat de serie de primetime programmering dus volledig uit zichzelf zal moeten opstarten. Huidige occupant van het timeslot had ten minste nog een ingebouwd publiek. De andere nieuwe dramaserie (Van Speijk) heeft dat probleem minder, want die staat op zondag na het eredivisiejournaal geprogrammeerd.
Op vrijdag heeft de zender een 'Grote Verassing' geprogrammeerd: een programma dat nog aangekondigd moet worden. Vreemd is dan weer wel dat er verder op die avond alleen herhalingen van andere series geprogrammeerd staan (Koppels & Ivo): dat geeft ook niet echt een teken van vertrouwen.
De vooravond wordt ook weer opgeschud. Samen krijgt daarbij haar derde timeslot sinds de start, want deze serie verhuist naar 19:30: het vroegere tijdstip van Big Brother. De al eerder aangekondigde VIP spin off van Big Brother (nu getiteld Hotel Big Brother) staat geprogrammeerd om 18u30. Daarna volgt de al eerder door TVT aangekondigde soap Betty La Fea, die nu als 'De Liefdes van Lotte' door het leven gaat (zie ook ons eerdere achtergrond artikel over De Liefdes van Lotte).
De zender heeft nog steeds last van het feit dat vrijwel alle series en films vastliggen in grote out-put deals bij andere zenders, want het buitenlands product is ver te zoeken. De films bij Talpa raken ook op: er staan er twee geprogrammeerd, en beide zijn ze al eerder uitgezonden door de zender. Voordeel hiervan is wel dat we een programmering zien die vrijwel voor 90% bestaan uit Nederlands - eigen - materiaal. Dat kan geen enkele andere zender in Nederland zeggen (zelfs de publieke omroep heeft meer externe aankoop).

Omschrijvingen van alle toekomstige programma's van seizoen 2005-2006 voor Talpa vind je hier.