Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

28.11.05

SBS6 heeft 'Spieren & Botten'

Soms ben je blij met je lezers. Zo kregen we afgelopen week een mail van een tipgever die concrete informatie wist geven over een nieuwe dramaserie voor SBS6. Het goede was dat dit niet alleen 'van horen zeggen' was, maar dat het informatie op een PDFje van de producent was.
SBS6 zou bezig zijn met een dramaserie getiteld 'Spieren en Botten', een serie die geproduceerd zou worden door Egmond Film & TV. Dat is de producent van Meiden van de Wit. De serie zou geregisseerd worden door Pollo de Pimentel, de regisseur van flink wat afleveringen van Baantjer, maar ook van de speelfilm Oesters van Nam Kee met Katja Schuurman en Egbert Jan Weeber in de hoofdrollen. Ook interessant: de verhalen worden geschreven door Victor Reinier en Benjamin Vos.

Een woordvoerder van SBS6 meldt na navraag dat de serie inderdaad overwogen wordt, maar benadrukt dat er nog niets besteld is.

De opmars van dramaproducties van Egmond Film & TV is opmerkelijk te noemen: jarenlang was hun enige grote TV-productie een jaarlijks seizoen van Meiden van de Wit, dit jaar worden er -naast het optionele 'Spieren & Botten'- ook nog Koppels en Van Speijk gemaakt voor Talpa.

Het programmaoverzicht van SBS6 seizoen 2005-2006
Overzicht Nederlandse dramaseries 2005-2006