Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

25.1.06

Update 26 januari '06

Het is weer zo ver: de omroepen hebben het eerste deel van de lenteprogrammering bekend gemaakt. Hieronder de meest opvallende toevoegingen:

Nederland 1:
- eindelijk is ie er: Met Een Been in het Graf, de eerste nieuwe Nederlandse comedy in een hele lange tijd. De NCRV durft eindelijk weer eens wat. Hij staat bovendien geprogrammeerd op de meest competatieve avond van ze allemaal: de zondag. Het tijdstip is iets minder competatief: 22u.

Nederland 2
- Wie is de Mol keert weer terug voor een tweede BN’er reeks (en als we het goed hebben is het de vijfde reeks van het programma zelf).
- Schoondochter gezocht, een soort variant op Boer Zoekt Vrouw, maar dan met vijfentwintigplussers die nog thuiswonen. En met Natasja Froger als presentatrice.

Nederland 3
- Niets nieuws.

RTL4/5:
- geen nieuwe Nederlandse programma’s aangekondigd, wel nieuwe afleveringen van bestaande hits. Wij gaan ons serieus afvragen waarom RTL niet eens een frisse wind door de programmering laat waaien. Daarover later meer.

RTL7:
- Corne Klijn (komt hij niet van de radio?) is de presentator van een programma voor de motorsportfan: RTL Motorsport. Gezien het tijdstip (zondagen 16u30) zal het tot op het bot gesponsord zijn.

NET5
- Wel nieuwe programma’s, maar reeds bekend (Peking Express 3, In het Spoor van PE, Evelien). Opvallend is dat Peking Express seizoen 3 geen lead in zal zijn voor een ander nieuw Nederlands product, maar dat de relatief nieuwe CBS-serie ‘Close to Home’ na Peking Express geïntroduceerd zal worden. Afleidingsmanoeuvre (komt er nog een aankondiging?) of gemiste kans?

SBS6
- Naast reeds bekende projecten (De Afvallers, Superhuisvrouw, etc) komt men ook met ‘Groeten terug’, een vervolg op ‘Groeten uit de Rimboe’. Deze laatste serie benoemden wij afgelopen week tot een van de beste series van 2005. In ‘Groeten terug’ komen een aantal stamleden die de kandidaten in de orginele reeks bezochten naar Nederland en Belgie voor een ‘vakantie’ van twee weken.

Veronica
- Niet in een programmaoverzicht van Veronica vermeldt, maar wel geprogrammeerd: een opvolger op Tattoos en Piercings getiteld ‘Bizar & Bijzonder’.

Talpa
- ‘Net als in de Film’ (vanaf vrijdag 17 maart 20:30) is een programma waarin Bekende Nederlanders legendarische filmscenes naspelen. Volgens het persbericht staan die BN’ers ‘niet bepaald bekend om hun acteertalent’ waardoor het voor enige hilariteit zou moeten zorgen.
- De Surpriseshow van Hennie Huisman staat niet meer alleen voor het voetbal op zondag geprogrammeerd- zoals eerder gemeld- maar is gepromoot naar de vrijdagavond 21u30. Vreemd alleen dat het onbekende ‘Net als in de Film’ de lead-in is voor de Surpriseshow in plaats van andersom.
- Met telenovelle De Liefdes van Lotte wordt het nodige geschoven. Aanvankelijk zou de serie al begin januari in première gaan maar sinds een paar weken is dat februari. Nu staat de serie ineens echter recht tegenover ONM. Beiden worden namelijk uitgezonden om 19u30. Om 19u30 staat nu Hotel Big Brother, dat verhuist een week voor de finale daarom naar een half uur eerder, waarna het timeslot weer vrijkomt voor een nog te bepalen programma. Ja, zo krijgt de Liefdes van Lotte wel een kans
- Barend & van Dorp wordt definitief een half uur later uitgezonden dan voorheen en komt daarmee op hetzelfde tijdstip als het laatste seizoen bij RTL4. Dat geeft Talpa wat flexibelere mogelijkheden op prime-time.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dreamtravel ook nieuw.
Verder niet veel bijzonders.. Toch beetje slap zo te zien.

Is het trouwens niet slim om bij NET5 en SBS6 een dagelijks programma toetevoegen ? SBS6 in de vooravond (tijdslot JAG), en NET5 late avond ? Of bij NET5 inderdaad een eerder genoemd crimeblok ?

De horizontale programmering voor beiden zenders zijn tot heden verre van optimaal.

9:43 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ja, normaal komen de zenders in maart terug met een hoop nieuwe programma's na de wintermaanden maar het valt dit jaar serieus tegen. Is het trouwens al duidelijk wanneer veronica met temptation island terug gaat beginnen?

9:56 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Corne Klijn was die stijve hark bij de 'Red een kind in Congo'-actie. Hij praatte in een parka de boel aan elkaar bij de 'finale'.

11:46 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Met een been in het graf is een verschrikking. Het doet alleen maar pijnlijk herinneren aan een veel betere serie: 'One Foot in the Grave'.

1:29 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home