Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

23.1.06

't Beste van '05 - #5 - Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen, de dramaserie naar een idee van Linda de Mol en met in de hoofdrol diezelfde Linda de Mol, maar ook met Tjitske Reidinga, Annet Malherbe en Susan Visser. Gooische Vrouwen draait om Linda de Mol, die als ordinair omhooggewerkt ding met haar nog ordinairdere man komt wonen in een dure wijk in 't Gooi. Ze komt in een wijk die bevolkt wordt door de drie andere hoofdpersonen, drie verwende vrouwen. Eentje met huwelijksproblemen omdat de man geen seks meer wil, een oversekste single kunstenares en een advocate die weigert om te gaan met de nieuwe bewoonster Linda. Ze vindt haar veel te ordinair.

De serie ziet er vreselijk goed uit, is overtuigend geacteerd en is echt oprecht leuk om te zien. Wij geloven die typetjes meteen. De eerste reeks was zo leuk dat je je gaat afvragen of ze dit wel lang kunt volhouden. Toch heeft Gooische Vrouwen één mankement: het is allemaal net iets tè herkenbaar. Vier verschillende Vrouwen in de hoofdrol, wonend in één straat en nog allemaal gefrustreerd ook. Gaat er al een belletje rinkelen? Juist: Dit is gewoon de Nederlandse Desperate Housewives. Linda de Mol doet in interviews nog moeite om het te laten lijken alsof ze al jaren met het idee rondliep, maar de gelijkenissen zijn zo groot dat je dat gewoon niet KAN geloven. Dit is een rip-off eerste klas. Maar dan gelukkig ook echt Eerste Klas.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zelfs de muziek kwam in een aflevering exact overeen met muziek uit Desperate Housewives. Maar verder inderdaad een topserie van uitstekende kwaliteit.

1:52 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home