Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

21.1.05

Twee hits van dit seizoen tegenover elkaar?

Gisteren werden we per mail door een lezer geattendeerd op het feit dat de comedyserie 'Joey' een premieredatum heeft: vrijdag 4 maart op Veronica om 20:30. Dat betekent dus dat Veronica een beetje gaat afstappen van het 'vrijdagavond-auto/mannenavond'-idee, al heeft 'Joey' wel een licht mannelijk profiel.
Vandaag krijgen we van een andere lezer een mail dat de premiere van gigahit 'Lost' gepland staat voor -verassing- 4 maart, maar dan op zusterkanaal SBS6. Het zal toch niet dat twee zenders binnen het SBS-concern hun twee grootste potentiele hits tegenover elkaar programmeren? Dat zou een behoorlijk vreemde zet zijn. Als het twee kanalen waren die niet behoorden tot hetzelfde bedrijf was het nog begrijpelijk uit concurrentie-oogpunt, maar het programmeren van twee hits met ook nog eens dezelfde doelgroep op hetzelfde tijdstip is een vreemde zet.

Meer over Joey:
- Joey naar Veronica

Meer over Lost:
- Lost is de Amerikaanse belofte van dit jaar
- Kijker vindt Lost
- Lost wint plek op SBS6
- Lost zorgt voor kijkersrecord Alias

21 Comments:

Anonymous Anoniem said...

lekker dan over baantjer en wie is de mol...

8:31 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

lekker dan over baantjer en wie is de mol...

8:31 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

volgens mij komt niet Baantjer maar Grijpstra en de Gier terug in maart. De resterende afleveringen die er nog zijn van Baantjer worden doorgeschoven naar seizoen 2005-2006.

11:56 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

KLOPT! maar grijpstra is ook nog wel goed voor ruim 1 miljoen kijkers. C

1:28 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Vergeet niet dat de eerste aflevering van Lost officieel een dubbele is (2uur), dus dat de premiere als een soort film geprogrammeerd kan worden. De vraag is alleen of SBS6 dat ook doet. Lead in voor Lost is altijd moeilijk, want de dramaserie is nergens mee te vergelijken, en SBS6 is niet echt een zender waarop veel dramaseries te zien zijn (behalve oude series in de vooravond).

Misschien is het kijkcijfertechnisch niet de slimste methode om Joey op Veronica neer te zetten, maar wel krijgt de zender erdoor aandacht die het anders niet snel zou krijgen. Vergelijkbaar (maar dan in veel mindere mate) met voetbal op Nickelodeon. In het verleden heeft SBS ook een keer Domino Day op NET5 gezet om die zender meer aandacht van de kijker te geven, kijkcijfertechnisch niet het slimst, maar wel lange termijn gericht.
Overigens is de vrijdag hoe dan ook killing. RTL4 is alleen niet meer zo sterk als dat het vroeger was. (Grijpstra loopt niet zo heel lekker)

12:35 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Joey komt inderdaad op de vijdagavond op Veronica 20.30u. De pilot heb ik inmiddels gezien en moet zeggen een 6 je, maar dat zal wel beter worden. Er zaten zeker goeie grappen in de pilot ala Friends, maar dat zal niemand verbazen...
Lost schuift naar Net 5 op de vrijdag 21.30 uur vanaf 4 maart(daarvoor nieuwe Charmed afleveringen)op de vrijdag van SBS 6 staan films ipv Lost.

SBS

1:02 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

ruim 1 miljoen kijkers vind ik toch niet echt slecht...
kan net5 jaloers op zijn

8:10 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

alleen niet te vergelijken met de bijna drie niljoen van Baantjer

9:17 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

uhhh, 2 miljoen!!! en nieuwe 2,5 miljoen... maar daarom is de rtl4 vrijdag nog niet "slecht"

10:19 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Slecht heb ik het ook nooit genoemd. Toch is de vrijdagavond van RTL4 niet meer wat ie was. Grijpstra en de Gier, met alle respect, is lang niet zo goed als Baantjer, hoe graag RTL4 ons dat ook wil doen geloven.
De cijfers van het eerste seizoen waren wel dermate goed, dat een tweede seizoen terecht is: het is nog steeds een van de best lopende Nederlandse dramaseries (maar met het gebrek aan andere dramaseries is dat niet moeilijk te beweren).
The Apprentice liep ook, helaas voor RTL4, vrij teleurstellend met 700.000 kijkers. Met een lead in als Baantjer moet dat toch beter kunnen?

12:31 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

(bas) RTL4 is zwak, misschien is dit juist de tijd voor SBS om eens die vrijdagavond lam te trappen. Mensen kijken volgens mij alleen nog naar Baantjer omdat er toch niks anders op de buis is.

Joey op Veronica is okay, de zender moet een boost krijgen. Joey tegenover de leadin voor LOST is slechte programmering :-( en duidelijk niet over nagedacht.

9:52 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

grijpstra scoorde op n hoogtepunt 2 miljoen kijkers

9:00 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

precies: op het hoogtepunt. Dat hoogtepunt was de eerste aflevering. Na de eerste aflevering zijn de cijfers vrijwel alleen gedaald. De laatste aflevering van seizoen 1 zat op een kleine 1,4 miljoen kijkers. Das zeker niet slecht, maar lang niet zo goed als Baantjer, terwijl het wel is aangekondigd als opvolger van die serie.

De grap is overigens dat Grijpstra van origine is ontwikkeld voor SBS als tegenhanger voor Baantjer(!), maar dat die zender niet snel genoeg de serie ook oppikte en Endemol die serie toen ook aan RTL heeft aangeboden. RTL hapte meteen toe en pikte de serie op, maar legde hem een half jaar op de plank legde, tot grote frustratie van Endemol.

1:32 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

jah, herhalingen van Baantjer zijn belangrijker... ZUCHT

7:52 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Dit haal ik van het FOK! Forum:

----------------------------------------------
De officiele datum van NET5 + persberichtje:

Lost

Vanaf donderdag 3 maart 21.30 uur
Een vliegtuig op weg van Sydney naar Los Angeles stort neer op een op het oog onbewoond tropisch eiland. 48 overlevenden moeten het met elkaar zien te redden totdat er hulp komt. Maar is het eiland wel zo onbewoond? En waarom duurt het zo lang voordat ze gered worden? In Amerika een zeer succesvolle serie en in de race voor een Golden Globe voor beste serie.
------------------------------------------------

???? ik weet niet of het waar is dat het nu weer naar de donderdag gaat???


Maurice

3:05 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

sterker nog: Fok werkt met sterk verouderde gegevens. Lost zou volgens de laatste gegevens in premiere gaan op vrijdag 4 maart, maar inmiddels is dat 1 week uitgesteld. het blijft echter de vrijdag.

3:22 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

iemand poste gewoon een oud berichtje :/

vond het al raar, omdat de golden globes al geweest was

3:56 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

dat laatste berichtje was trouwens van mij, Maurice :P

3:59 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Vrijdag 11 maart (21.30) zal de eerste aflevering van Lost op Net 5 worden uitgezonden.

SBS

7:02 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik volg beide series(Joey en Lost) al 't hele seizoen (via bittorrent downloads), en vind beiden erg leuk, joeyu was in het begin beter dan nu, maar lost is nog steeds helemaal top.
ik kan dan ook niet wachten tot ik de afleveringen nog een keer kan zien :)

8:31 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Lost is echt een superserie. Het is echter ook ECHT een serie, dus een afleveringetje tussendoor missen is misschien wel lastig. Ik moet zeggen dat ik in tijden niet zo geïntrigeerd ben geweest door een serie en heb afgelopen zondag dan ook 6 uur lang zitten kijken naar de laaste 9 afleveringen.... Echt een serie om te gaan volgen dus!

11:05 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home