Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

14.1.05

Meer over Circus Waltz

Afgelopen week ontstond er ineens enige publiciteit rondom de dramaserie 'Circus Waltz'. Aart Staartjes zou er mee terug op TV komen. Diverse sites wisten echter weinig meer te noemen dan dat het om 'een serie over een circusfamilie' zou gaan. Tijd dus voor een klein onderzoekje.

'Circus Waltz', een project dat overigens voornamelijk bekend staat onder de naam 'Waltz', staat al in de steigers sinds juni 2003 bij de VARA. Het is een van de vele co-producties met de NPS en de VPRO, maar de VARA wordt gezien als de belangrijkste omroep binnen dit geheel.

De serie draait om de circusfamilie Waltz. Binnen deze familie voelt de pater familias Henri Waltz (Staartjes) zijn einde naderen en wil zijn erfgoed veilig stellen. Onder zijn drie zonen (Theo Maassen, Barry Atsma en Koen Wouterse) ontstaat onenigheid over de zakelijke leiding van het familiecircus. De familie raakt verdeeld in twee kampen, wat het voortbestaan van het circus in gevaar brengt. Lukt het de familie om hun gezamenlijk erfgoed te behouden?

De serie wordt geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die eerder verantwoordelijk was voor scripts van de erg geslaagde en bekroonde serie Dunya & Desi van de NPS. In de wandelgangen wordt 'Waltz' dan ook genoemd als een soort opvolger van Dunya & Desi. Waltz is dan ook geen serie met als primaire doelgroep volwassenen, maar eerder een familieserie. Gezien de producent (Bos Bros, bekend van alle Annie MG Schmidt verfilmingen en diverse kinderseries) lijkt dat geen probleem. De regisseur van de serie is Norbert ter Hall, die eerder Zeeuws Meisje en Mevrouw de Minister regisseerde.

Waltz is staat vooralsnog gepland als 6-delige reeks, met een premiere ergens in 2006.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hier wat verbeteringen op dit bericht.
Waltz is een 7 delige serie die door Bosbros wordt gemaakt in opdracht van NPS, VARA en VPRO samen. Waltz is niet bedoelt als familie productie en dus ook niet als de opvolger van Dunya en Desie.

7:46 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Je aanvullingen zijn zeker welkom. het artikel is echter gebaseerd op de destijds beschikbare informatie (orginele bericht komt uit januari).
Overigens wordt de NPS gezien als hoofdproducent van de serie en participeren de andere twee omroepen in de productie.

11:26 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

De opnamens zijn nog geen maand geleden opgenomen op een terrein bij Station Sloterdijk te Amsterdam

9:39 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

De opnames vinden momenteel plaats op het terrein van vakantiepark "De Maarnse Berg" te Maarn tot 22 september 2005. Voor meer informatie en foto's kijk op: www.kantinedemaarnseberg.nl.

8:15 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Op De Parade is een voorproefje te zien van de karakters die te zien zullen zijn in Circus Waltz. Er is namelijk een kleine foto tentoonstelling te zien. De serie zal vanaf 10 november 2006 te zien zijn.

4:21 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

kijk voor meer op www.waltz.nl

4:15 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home