Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

28.12.04

'Joey' naar Veronica

Regelmatig bespreekt TVT de nieuwe TVseries in Amerika. Het zal geen enkele 'Friends'-fan ontgaan zijn dat een van de personages uit de inmiddels afgelopen serie een eigen serie (spin off) heeft gekregen: 'Joey'. Afgelopen september nam deze serie het timeslot over van voorganger Friends. De serie werd bij de start enorm gehyped, en inmiddels heeft het zijn plaats op NBC wel bewezen. Over het algemeen wordt de serie gezien als matige presteerder, maar vergeleken met Friends scoort bijna elke comedy slecht. In de top20 van het lopende seizoen staat Joey inmiddels op nr 19. In deze top 20 is 'Joey' de op twee na best bekeken comedy (na 'Everybody Loves Raymond' (#7) en 'Two and a half men'(#9)) en tevens de op drie na best bekeken nieuwe serie (na 'Desperate Housewives' (#2), 'Lost' (#10), en 'CSI:NY' (#14)). Als de serie geen spin off zou zijn geweest van Friends, maar een op zich staande serie, was de comedy als doorslaand succes zijn beoordeeld.

Inmiddels is in de Veronicagids aangekondigd dat de kleinste zender binnen het SBS-concern -Veronica- de eer krijgt de nieuwe serie te gaan uitzenden. Voor de serie lijkt de keuze voor Veronica de meest geschikte. Op SBS6 doen comedy's het traditioneel slecht, en NET5 heeft al genoeg publiekstrekkers. Wel zou Veronica er goed aan doen de serie in een fatsoenlijke omgeving te plaatsen, en de serie niet zo belabberd te introduceren als destijds met 'The OC'. Nu is The OC te zien als onderdeel van de NET5-vrouwenavond, alwaar de serie gerelaunched is, maar aanvankelijk begon de serie haar leven als avondstarter zonder fatsoenlijke lead in of promotie op Veronica.
Een start per maart 2004 is het meest waarschijnlijk, dan kan Veronica namelijk zonder onderbrekingen de eerste 24 afleveringen tonen, als ze dat zouden willen.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Joey is best ok! Je moet het inderdaad alleen niet met Friends vergelijken, want dan valt bijna alles tegen. Joey blijft grappig en de personages eromheen zijn goed uitgewerkt, vooral zijn manager, om te gillen!

4:52 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Joey is echt de puré simpele humor waar Joey zelf zo goed in is, het is gewoon lekker lachen met je verstand op nul. Maar daarom niet te min Joey verdient het voor mij totaal een eigen serie te hebben, kijken dus!!!

12:05 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Geweldige serie, kijk er elke dag naar. Alle personages zijn gewoon lachen :). Maar het schijnt dat het van de buis wordt gehaald, wegens tegenvallende kijkcijfers ofzo :S.

7:21 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home