Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

6.12.04

Het Blok vrijwel zeker komend seizoen terug

NET55 kan tevreden zijn: de finale van Het Blok trok rond de miljoen kijkers. Weliswaar niet zo hoog als de reguliere uitzendingen (laat daar de invloed van Sinterklaasviering debet aan zijn), maar zeker niet slecht. Zelfs zonder de lead in van Expeditie Robinson trok het programma volgens het KLO 1057.000 kijkers.

Zelf kregen we bijna spijt niet te hebben meegeboden op een van de appartementen: we hadden gewoon voor een prikkie een nieuw appartement kunnen bemachtigen! Jammer voor de kandidaten, leuk voor de bieders...

Gisteren vertelde Het Blok presentator Erik van der Hoff al in het radioprogramma Winstons Wondere Wereld van Noordzee FM dat een nieuw seizoen zeker niet onwaarschijnlijk was en dat ze daar over een paar weken 'maar eens over moeten gaan praten'. Op datzelfde Noordzee FM vertelde René Nobel van NET5 vanmiddag dat een tweede seizoen zeker wordt overwogen: "We zouden niet slim zijn als we na één keer zeggen: we doen het maar één keer. De oorspronkelijke locatie zou Den Haag zijn, maar dat lukte niet vanwege papieren rompslomp en vergunningen en dergelijke. Maar ik beloof dat we er alles aan doen om de tweede versie van Het Blok in Den Haag te doen."

Shownieuws van SBS6 heeft het nog niet over een definitief tweede seizoen, maar noemt ook dat het overwogen wordt.

De kans op een nieuw seizoen voor Het Blok lijkt ons vrij groot. Het is een gezichtsbepalend programma geweest voor de zender, en had een trouwe groeiende groep kijkers die vrijwel allemaal in de gewensde groep 20-49 vielen. Zo had NET5 gisteren een marktaandeel 20-49 van 14,1% (in alle leeftijden was het 8,6%). NET5 was daarmee de tweede zender van Nederland binnen de groep 20-49. De finale van Het Blok was bovendien in die groep na de Studio Sport uitzending het best bekeken programma (10,7%, respectievelijk 11,7% kijkdichtheid).

De terugkeer van Het Blok in seizoen 2005-2006 betekent dat vrijwel alle high-profile programma´s van NET5 een goede run gehad hebben. Zowel Expeditie Robinson als SamenWonen hebben nu al een seizoen 2005-2006 bestelling. De kans dat Make Me Beautiful een derde seizoen krijgt lijkt minimaal na de matige prestaties afgelopen weken op de woensdag. Ook in Amerika is de loop een beetje uit Extreme Makeover (de Home Edition buiten beschouwing gelaten, die doet het juist wél goed).