Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

28.11.04

Projectnieuws 28 november 04

Hieronder vind je het laatste nieuws per project, op basis van berichten verschenen in diverse media. De projecten zijn per zender terug te vinden in de rechterkolom.

Door ziekte en deadlines waren er afgelopen week minder updates. Onze excuses hiervoor.

Bobo´s in de Bush - S3 (Yorin) - Manuela Kemp gaat het geheel presenteren (huh???), aan de line up van artiesten is onder andere Viola Holt (in plaats van Patty Brard) toegevoegd.

De Confrontatie - S2 (NCRV) - In De Confrontatie maken veertien jongeren en kinderen in De Confrontatie duidelijk tegen welke medische en maatschappelijke dilemma’s ze dagelijks aanlopen. Jochem van Gelder presenteert het geheel. Start 3 december, 19:30

Cosmetische Chirurgie Live (Yorin) - Een TV programma waarin elke avond live een cosmetische operatie gevolgd wordt. Van een facelift tot een sekseverandering: alles komt aan bod. Yorin begint steeds meer op het Amerikaanse FOX te lijken door dit soort bagger over de kijker heen te storten. FOX staat bekend om al haar foute real life programma´s met een hoog jat en sensatiegehalte (niet voor niets is veel van de FOX-rotzooi ook op Yorin te zien).

Het Glazen Huis (AVRO/TROS/BNN) - Nauwelijks van tijdstip verplaatst of de serie is alweer gecancelled. Een goede kans heeft de serie niet gekregen, niet in de laatste plaats door het stucturele neersabelen vanuit de media. Er worden nog ongeveer 30 afleveringen uitgezonden, die toewerken naar het eind van de serie in februari.

Hebbedingen! (SBS6) - nieuw gadgetprogramma met Winston Post (Westenwind, GTST) als presentator. 'Wannahaves' in een nieuw jasje? Vanaf 12 december op zondagen, 16:00.

De Lama´s - S2 (BNN) - het programma komt in juli 2005 terug als zomerprogramma van BNN.

Medea (AVRO) - De low budgetserie van Theo van Gogh wordt na NOVA op zaterdagen uitgezonden op Nederland 3.

De Notenclub (TROS) - Het programma, al jaren een doorslaand succes in Belgie, verhuisd van de KRO naar de TROS. Deze zal het programma ergens dit seizoen gaan uitzenden. De presentatie zal in handen zijn van Nance.

Staatsgeheim / Dayzers Gameshow(RTL4) - Niet te verwarren met Bankgeheim van concurrent AVRO/BankGiroLoterij. Dit is de show die hoort bij de Loterij Dayzers van de Staatsloterij. 'Een spannende en nieuwe spelshow waarbij kandidaten kans kunnen maken op grote geldbedragen'. Presentatie is wellicht in handen van Manuela Kemp.

Untitled Frans Bauer Project (TROS) - Eyeworks directeur en oprichter Reinout Oerlemans heeft in Shownieuws aangegeven een nieuw programma (niet een tweede seizoen van de Bauers!) met Frans Bauer te willen maken en daarvoor iets te ontwikkelen. Vrijwel tegelijkertijd tekent de TROS een first look deal met de populaire zanger: alle programma´s met Frans Bauer worden voortaan eerst aangeboden bij de TROS.

Untitled Jeroen Kijk in de Vegte Project (VOO) - Novum beweert dat het gaat om een talkshow rondom radionieuwslezer Arend Langenberg waaraan diverse bekende Nederlanders een bedrage zouden gaan leveren (voornamelijk (Radio) Veronicagezichten), waaronder Veronicagezicht Jeroen Kijk in de Vegte. Deze laatste weer zich wel raad met typetjes: tijdens zijn Ruuddewild.nl periode op 3FM speelden deze een prominente rol in het radioprogramma (oa Paulus Pietsma)

Untitled Hanna Tokkie Talkshow (zonder omroep) - het project blijkt voor een internetomroep. Gelukkig maar.

Untitled Staatsloterij programma (RTL4) - Niet Beau van Erven Dorens, maar Carlo Boszhard heeft getekend voor het programma. RTL Boulevard meldt dat Chantal Janzen in de run is voor de co-presentatierol.

Vijf op de Koffie (NET5) - Het programma waarin Eddy Keur en Viola Holt nieuwe handigheidjes op huishoudelijk gebied aan de kijker zouden tonen in een huiselijke setting is weer uitgesteld. Het was gepland voor november, toen december en nu moeten we nog zien of het programma nog komt.

Bronnen: RTL Boulevard, Shownieuws, Showtime, Medialog, Mediakrant en persberichten.