Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

22.12.04

Be a Moviestar toch van start

In augustus berichtten we over de plannen van Veronica om met een zoektocht te komen voor een nieuwe filmster. Destijds werd het programma uitgesteld, maar nu lijkt het project toch weer van de grond te komen. Vandaag verscheen het wervingsformulier op de site van Veronica. In het programma 'Be a Moviestar' wordt met behulp van een jury gezocht naar een acteur die een rol krijgt in een internationale film. Welke internationale film dat is, daar rept Veronica echter met geen woord over. Men meldt dat het gaat om een film waarin ook Kristin Scott Thomas (The English Patient) en Jan Decleir (Karakter) een rol vertolken en die geregisseerd wordt door Ben Sombogaart, die eerder 'De Tweeling' regisseerde.
Als Veronica niet wil zeggen om welke film het gaat, dan zoeken we het zelf wel uit. Een zoektocht op imdb.com levert een klein beetje op. Volgens imdb.com is Ben Sombogaart nog bezig met 'Kruistocht in Spijkerbroek' en 'Bride Flight'. Van 'Bride Flight' is bekend dat deze is uitgesteld tot 2006. Daarmee komt alleen nog het eeuwig uitgestelde project 'Kruistocht in Spijkerbroek' in aanmerking voor een koppeling aan het programma 'Be a moviestar'. We gaan er dan wel van uit dat er niet nog ergens een project is dat niet geregistreerd is door (het meestal erg volledige) imdb. Wij konden echter ook geen andere sites vinden die de namen van de acteurs en de regisseur aan elkaar koppelen.
Kruistocht in spijkerbroek is een verfilming van het enorm populaire jeugdboek van Thea Beckman. De film zou beschikken over een budget hoger dan 5 miljoen euro. Overigens hadden de opnamens voor Kruistocht in Spijkerbroek al afgelopen zomer moeten beginnen. Behalve in Nederland zullen ook opnamens gemaakt worden in Spanje voor de film.
'Be a Moviestar' zal waarschijnlijk vanaf maart te zien zijn op Veronica.