Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

16.12.04

Expeditie Robinson komend jaar met twee edities

Al vijf jaar serveert NET5 de Nederlandse kijker elke herfst een nieuwe editie van Expeditie Robinson. Al tijdens de laatste reeks werd bekend dat voor de 6e reeks geen gebruik zal maken van onbekende mensen die voor het eerst op een onbewoond eiland moeten overleven, maar dat er gebruik gemaakt gaat worden van oud deelnemers. Deze zogenaamde 'All Stars editie' zou in september van 2005 te zien moeten zijn op NET5 en Belgische zusterzender VT4. Tot nu toe werd altijd gecommuniceerd dat nog niet besloten is dat er ook een 'gewone' editie zou komen (zie bijvoorbeeld hier op de website van NET5). VT4 lijkt echter de knoop al te hebben doorgehakt en heeft een wervingsformulier online gezet voor 'Expeditie Robinson 2005', goed en wel voordat NET5 heeft er melding van heeft gemaakt dat er uberhaupt een 'gewone' editie gaat komen.
Die 7e editie lijkt er dus te gaan komen. Eventuele deelnemers dienen rekening te moeten houden met opnamens voor twee maanden in april/mei/juni/juli 2005 (dat zou een gelijktijdige opname van seizoen 6+7 kunnen betekenen). Men lijkt ook al haast te willen maken met de selectie voor deze editie, want de uiterste inschrijvingsdatum is 31 januari.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Volgend mij is het helemaal niet zeker dat er twee seizoenen van expeditie robinson komen in 2005. Net 5 is grote voorstander van een all-star editie maar dat ziet VT4 helemaal niet zitten. Zij willen liever een gewone editie, vandaar ook dat wervingsformulier. En ik heb al gehoord dat ze ER all stars, al in februari zouden willen opnemen, zodat het in april en mei kan worden uitgezonden en dan gevolgd in september door een nieuw seizoen maar dat zijn maar geruchten die hier in Vlaanderen de ronde gaan.

5:35 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Interessant, maar toch denk ik dat een start van de All Stars versie van ER in maart/april erg onwaarschijnlijk is, omdat dan Peking Express al start (en waarom dan wel promotie voor een nieuwe reeks PE, en niet voor een nieuwe reeks ER?), en NET5 dan bovendien ook al een nieuw seizoen van Meiden van de Wit start. Bovendien gaat het om een dermate duur programma dat het onlogisch en zeer ongewensd zou zijn alsnog 2 losse edities te maken (1 per land), gezien het feit dat NET5 wel een kleine bezuinigingsactie ondergaat. Feitelijk gezien verdubbelen dan nl de productiekosten per editie voor de zender, waarmee het programma zo goed als onbetaalbaar wordt.

8:33 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

"gezien het feit dat NET5 wel een kleine bezuinigingsactie ondergaat." Hoe dedoel je?

8:49 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Het is niet voor niets dat Meiden van de Wit van een premiere in oktober naar maart gegaan is: dat is een puur financiele beslissing geweest. De marktaandeeltargets werden ook zonder het (dure) programma gehaald, en dus is het vooruitgeschoven. Bij TV werkt het immers zo dat de kosten van het project pas geboekt worden op moment van uitzenden. Men kon in okt/nov/dec goedkoper films uitzenden dan MvdW, en dus was het een bezuinigingsactie. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld 'Mijn Mooiste Dag' van SBS6 (verschoven van april 2004 via sept 2004 en nov 2004 naar maart 2005)

10:23 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

bedankt voor het duidelijke antwoord.

1:17 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home