Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

12.4.06

VARA neemt nieuwe dramaserie op in Zuid Afrika

Jarenlang is de VARA er al mee bezig: Stellenbosch, een nieuwe dramaserie. Stellenbosch gaat over de West-Friese familie Keppel, die zich heeft gevestigd in Zuid-Afrika. Een noodlottige gebeurtenis in de vroege jaren zestig bepaalt het leven van deze familie gedurende drie generaties. De titel Stellenbosch slaat op een plaats in Zuid Afrika. De stad Stellenbosch is de op een na oudste stad van Zuid Afrika.
Het scenario is geschreven door Jacqueline Epskamp en Michiel van Jaarsveld zal de regie op zich nemen. De serie wordt geproduceerd door Motel Films. Epskamp en Van Jaarsveld werkten eerder samen aan de speelfilm Drift. Waarschijnlijk kent de gemiddelde TV-kijker echter eerder de serie Ernstige Delicten, waarvoor Epskamp eveneens afleveringen voor haar rekening nam.
In het najaar van 2006 zal de ploeg afreizen naar Zuid Afrika om daar opnamens te doen. Uitzending volgt dan in 2007. Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend.

Hiermee wordt de VARA volgend seizoen een van de belangrijkste publieke omroepen op dramavlak. De omroep heeft ook al nieuwe afleveringen van Vuurzee en Shouf Shouf in ontwikkeling.