Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

4.1.06

RTL lokt kijker met valse informatie

Afgelopen seizoen was Brat Camp een redelijk zomersucces op ABC. In de serie worden losgeslagen jongeren naar een heropvoedingskamp gestuurd. De heropvoeding wordt van A-Z gevolgd door de camera. RTL5 komt vanaf morgen met de serie die ze zelf de titel 'Van Etter tot Engel' gegeven hebben. Het begeleidende persbericht meldt het volgende:

Met Emmy Award bekroonde reality-serie rond heropvoedingskamp.
Wat moet je als ouders van een tiener die je de huid volscheldt, alle regels aan zijn laars lapt en precies het tegenovergestelde doet wat van hem of haar verwacht wordt? In de nieuwe met een Emmy Award bekroonde reality-serie 'Van Etter Tot Engel', die vanaf donderdag 5 januari bij RTL 5 te zien is, komen negen families naar voren die met dit dilemma stoeien. (...)'


Probleem is echter: Brat Camp heeft helemaal geen Emmy Award gewonnen. Sterker nog: de serie was niet eens genomineerd. Niet voor een Prime Time Emmy, maar ook niet voor de minder belangrijke Creative Arts Emmy. Dat zou ook vreemd zijn, gezien de bergen commentaar die er op de serie waren (de serie zou onder andere onethisch gebruik maken van jongeren). Misschien dat RTL eens deze lijst met genomineerden moet doornemen. Er zitten een hoop RTL-series tussen, maar Brat Camp is daar zeker niet een van.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De serie heeft een internationale Emmy gewonnen hoor.
Kijk maar op www.iemmys.tv

2:57 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ anonymous: Grote onzin.
1- Amerikaanse programma's komen niet eens in aanmerking voor een international Emmy, alleen 'buitenlandse zenders' (dus non-VS) komen daarvoor in aanmerking. Brat Camp komt van ABC en komt dus uit de VS.
2- Hij staat dan ook niet in de lijst met winnaars van de internationale Emmy's (http://www.iemmys.tv/press%20releases/2005iEmmysWinnersList.doc).

3:15 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

De originele versie komt volgens mij uit Engeland, Channel 4. Wellicht hebben die een Emmy gewonnen.

3:04 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

@De haas: waarschijnlijk bedoel jij The Unteachables, is nu te zien bij Talpa als School voor Tuig op dinsdag, is heel anders

11:30 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Nee ik bedoel Brat Camp. De originele versie is brits en is van C4. The unteachables is een slecht ander programma. Brat Camp 1 was matig, 2 fantastisch en daarna komen pas de amerikaanse.

11:42 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home