Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

22.12.05

Primeur: Samen uit elkaar (update)

Samen, de dagelijkse comedy van Talpa stopt. Dat melden bronnen aan TVtoekomst. De laatste opnamens vinden morgen (vrijdag 23 december) plaats. Wanneer de laatste uitzending plaatsvindt is niet bekend. De serie heeft er inmiddels ongeveer 90 afleveringen op zitten.
Samen was een bijzonder initiatief omdat het de eerste dagelijkse Nederlandse comedyserie was. Eerder betwijfelden we al de haalbaarheid van een dagelijkse comedy (Amerikaanse comedies hebben al moeite 22 keer per jaar grappig te zijn, hoe hou je het dan grappig met een dagelijkse serie?).
De serie draaide om een aantal stellen die woonden in dezelfde flat en regelmatig samenkwamen in de buurtkroeg. De laatste tijd werd echter regelmatig met de uitzendtijd van de serie geschoven, meestal geen goed teken. Bij de start was de serie te zien om 20u, twee maanden geleden wisselde de serie van timeslot met NSE en verhuisde naar 19u. In januari zou de serie verhuizen naar 19u30 en weer later naar 18u30.

Update 23 december 15:00: Talpa gaat het programma met ingang van februari eens per week programmeren op de zaterdagavond om 19u30. Daarmee schrijft het de resterende afleveringen van Samen alsnog af en blijven ze niet onuitgezonden op de plank liggen. De productie van nieuwe afleveringen ligt vooralsnog gewoon stil.

3 Comments:

Blogger medialog said...

Samen wordt voortgezet in een wekelijkse frequentie, op de zaterdag

1:30 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Voortgezet is groot woord: de resterende afleveringen worden nu op wekelijkse basis ingezet in plaats van op dagelijkse basis. Kwestie van afschrijven. De opnamens zijn stopgezet.

1:46 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Een talpa woordvoerder heeft gezegd dat ze nog toekomst zien in een wekelijkse versie van Samen. Er wordt alleen een nieuwe nieuwe afstemming van het programma gemaakt. Denk dat het gewoon op zaterdag blijft.

2:03 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home