Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

27.12.05

Baantjer gaat toch weer door

Uit een interview van de Sp!ts met Victor Reinier blijkt dat er weer nieuwe afleveringen volgen van Baantjer. "We gaan toch nog een seizoen Baantjer doen. Piet (Römer, die De Cock speelt, red.) belde me gisteren. Er worden nog drie dubbele afleveringen gemaakt. Leuk, want dan is er meer tijd om de karakters wat te verdiepen. Nu komen de persoonlijke besognes niet verder dan De Cock die tegen z'n vrouw zegt: 'Het was weer zwaar'."
Er liggen daarnaast nog een aantal afleveringen op de plank van Baantjer, doorschuivertjes van het vorige seizoen. De afgelopen seizoenen van Baantjer verliepen hoe dan ook weinig consequent. Vorig jaar werden er maar 8 nieuwe afleveringen uitgezonden, terwijl er meer waren opgenomen. De eerste seizoenen telden telkens 13 afleveringen. Later werd dit 10 per seizoen.
Seizoen op seizoen werd door de acteurs telkens aangegeven dat het komende seizoen toch echt het laatste seizoen was. Er zijn inmiddels 106 afleveringen van Baantjer uitgezonden gedurende 11 seizoenen (het huidige seizoen meegeteld).