Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

20.5.06

Upfronts '06: FOX verandert weinig

Wat doe je als het goed gaat zoals het gaat? Juist, dan laat je het bij het oude. FOX had een desastreus najaar, vooral omdat ze een maand hadden waarin een flinke hoeveelheid sport roet in het eten gooide. Voor de verandering lukte het ze echter wel succesvol een paar series te launchen. Dat is wel eens anders geweest. Met name Prison Break was een regelrechte hit, al bekoelt de laatste tijd wel een beetje het enthousiasme rondom deze serie.
Toch is FOX nog steeds in grote mate afhankelijk van American Idol. Door deze serie over twee, en soms zelfs drie, avonden in de week uit te smeren is de zender verzekerd van hoge kijkcijfers, maar dat zorgt er niet altijd voor dat de serie die na Idols staat ook altijd tot een succes wordt. Zo flopte 'Stacked', een comedy met Pamela Anderson, zodra het het zonder Idols moest doen als lead in. Kennelijk was de serie dus niet zo goed als de kijkcijfers (door Idols als lead in) deden vermoeden. Een serie die duidelijk wel geprofiteerd heeft van Idols is House, die in haar tweede seizoen alleen maar beter weet te scoren dan het eerste.
Toch zijn er bij FOX ook nog een paar problemen: de zender heeft net als alle andere kanalen problemen om een succesvolle comedy te lanceren, Arrested Development, critici hielden ervan, het publiek kon het niet vinden.

ERUIT:
Arrested Development, Bernie Mac, Free Ride, Head Cases, Kitchen Confidential, Malcolm in the Middle, Reunion, Stacked, That ‘70s Show

ERIN:
Nog meer dramaseries. Er is geen enkel network (met uitzondering van ABC wellicht) die een fatsoenlijke hoeveelheid comedies lanceert: ze richten zich allemaal op nog meer dramaseries. FOX is geen uitzondering met 3 nieuwe dramaseries en 2 nieuwe comedies. Zo is er Vanished, over de verdwijning van een vrouw van de senator, Standoff, over crisis onderhandelaars, en Justice, een nieuwe advocatenserie uit de koker van Bruckheimer (CSI).
Ook FOX gaat op donderdag (net als NBC en ABC) op de comedytour. FOX lanceert dan Til Death en Happy Hour.

Weinig veranderingen, dus weinig risico. Het is een methode die zowel FOX, The CW en CBS toepassen. NBC en ABC proberen wat meer uit. In de herfst weten we welke strategie beter uitpakt.

3 Comments:

Blogger Kokstra said...

Klinkt idd niet spectaculair.

11:23 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Malcolm! :(

7:13 p.m.

 
Anonymous Alpineb5 said...

ga van de week Vanished de eerste 4 afleveringen kijken heb hem ergens vandaan met nederlandse ondertiteling kijken of het wat is

10:45 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home