Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

14.5.06

Vanaf morgen: Upfronts US 2006

Elk jaar kondigen de Amerikaanse Networks tijdens de Upfronts aan welke programma’s ze gaan brengen in de herfst. Niet alleen krijgen producenten van bestaande programma’s te horen of ze er nog een seizoen aan kunnen plakken, het is ook het moment waarop de nieuwe programma’s worden aangekondigd. Komende week vinden die Upfronts plaats.
Omdat de uitkomst van de Upfronts ook van groot belang is voor de Nederlandse televisiemarkt volgen we de Upfronts op de voet. De Nederlandse televisiemarkt is namelijk in grote mate afhankelijk van buitenlands materiaal. Dat verklaart waarom ook Nederlandse zenderbazen soms met enige zenuwen afwachten op de officiële aankondigingen tijdens de Upfronts. Immers: het stopzetten van ‘Gilmore Girls’ heeft niet alleen gevolgen voor The WB en de producenten, maar ook voor NET 5. Dus: vanaf maandag de Upfronts.

3 Comments:

Blogger Kokstra said...

Misschien handig:

Ma: NBC
Di: ABC, My Network TV (FOX)
Wo: CBS
Do: FOX, The CW (UPN/The WB)

10:53 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Wat is My Network tv?

2:54 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

My Network TV is een nieuw network. Dat is een vrij ingewikkeld verhaal. Toen The WB en UPN aankondigden te gaan fuseren tot 1 kanaal getiteld The CW betekende dat, dat in bepaalde markten er twee kanalen zouden zijn die allebei het signaal van The CW zouden kunnen doorgeven. Aangezien dat geen nut heeft, besloten een aantal van die lokale kanalen zich te bundelen en niet het signaal te gaan doorgeven van The CW, maar van een nieuw te vormen Network: My Network TV. Vooralsnog is de programmering van My Network TV echter weinig spectaculair met twee dagelijkse telenovelles op prime time. Maar alles beter dan het doorprikken van het Tellsell-signaal...

9:28 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home