Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

24.4.06

RTL last flinke zomerstop in

Wordt het nu elk jaar erger of niet? Dit jaar lijkt RTL het wel volledig op te geven op haar vlaggeschipkanalen tijdens de zomer. Gedurende juni lanceert de zendergroep op RTL 4 'maar liefst' 1 nieuw programma, een soort dagelijks 'eerste hulp bij opvoeden'. Het programma is niet eens van eigen makelij: de Britten voorzien RTL van het materiaal. Voor de rest drukken RTL 4 en 5 met enorme regelmaat eerder uitgezonden bandjes de uitzendstraat in. Het vrijwel opgegeven kanaal RTL 7 krijgt nog een laatste stuiptrekking met een paar WK-gerelateerde programma's, maar gezien het minimale karakter van de zender, is het maar de vraag of dat op die zender zal aanslaan. Daarvoor doet de zender de afgelopen maanden toch te weinig.

De SBS-zenders springen ook deels op herhalingsmode. Van Veronica zijn we niet anders gewend: die krikt elke zomer het gehalte films nog verder op. NET 5 doet echter iets nieuws: die blijft gewoon doorgaan met Desperate Housewives en Lost. Eerdere jaren werden de topseries van de zender altijd eind mei op pauze gezet. SBS 6 toont ook nog een beetje lef door met een eigen WK-programma te komen na Hart van Nederland: 'Hart van Oranje'. De zender verbreedt echter ook haar serie 'de Smaakpolitie' met een zusterserie: 'de Hotelpolitie'. Waar kun je veilig en hygienisch slapen en waar niet? Waar is het personeel vriendelijk? Zou dit betekenen dat de lakens gecheckt gaan worden op spermaresten?

Talpa laat een serie over hoe Bekende Nederlanders omgaan met opvoeden in 'Beroemde Ouders' en rukt 'Op zijn Hollands' weer uit de kast, maar nu in een gehermonteerde versie. Door dit programma in de WK-maand in te zetten zal de pers ook weinig aandacht hebben voor het programma, en eventuele ranzigheid kan nauwelijks onder de aandacht komen, want zowel Entertainment Live als RTL Boulevard gaan op vakantie. Shownieuws blijft als enige showrubriek over (zoals elke zomer).

En de publieke omroep? Die heeft natuurlijk al het WK.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Greys Attomany komt ook op Vrijdag vanaf de laatste vrijdag van Juni. 2 afleveringen achter elkaar.

12:31 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Nee, juist Lost blijft op vrijdag, maar gaat dan twee afleveringen achter elkaar uitzenden...

7:39 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Als je goed hebt gekeken, zie je Grey Attonamy ook op Vrijdag alleen de LAATSTE vrijdag van Juni

11:44 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

In de dagschema's is dat niet terug te vinden. Bovendien is de dubbele Lost vandaag vervangen door een enkele aflevering Lost en een enkele aflevering Cold Case.

7:14 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ja nou het stond voor 30 Juni. Ze hebben veel veranderd, zo is ook Desperate Houswives uit de schema's van Juni gehaald. Daar komt nu Gilmore Girls. Overigs kunnen ze beter DH en Lost gaan herhalen nu de kijkcijfers inzakken. Misschien dat mensen het in de zomer gaan volgen en blijven hangen

12:02 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Hoezo een gekleurd commentaar??
GTST gaat toch ook gewoon door in juni, en CSI N.Y en Prison Break op RTL5.
Ik snap daarom niet waarom alleen Net5 ineens zo geweldig is omdat ze 2 series door laten lopen.
Katten op RTL terecht, maar laten we nu niet doen alsof SBS het zoveel beter doet.
Om van het beginnende Talpa maar helemaal te zwijgen.

2:35 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home