Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

16.5.06

Upfronts '06: 'Greys' krijgt hoofdrol in nieuwe programmering ABC

Greys Anatomy is de verassing van vorig seizoen. Waar veel mensen het succes van zowel Lost als Desperate Housewives wel een beetje zagen aankomen: de pilots waren immers geweldig, zag niemand het succes van Greys Anatomy aankomen. Na twee seizoenen achter Desperate Housewives te hebben gestaan gaat de serie nu haar eigen weg. Greys Anatomy wordt verplaatst naar de donderdagavond van ABC, een avond waarop de zender traditioneel niet zo’n sterke positie heeft. De zender heeft dan ook het een en ander geprobeerd. Het lijstje:

ERUIT:
Alias, Crumbs, Emely’s Reasons Why Not, The Evidence, Freddie, Hope & faith, Hot Properties, In Justice, Jake in Progress, The Night Stalker, Sons & Daughters, Invasion en Commander in Chief. Inderdaad: een gigantische lijst, men heeft dan ook het een en ander aan nieuwe shows nodig.

ERIN:
Greys Anatomy komt door de verplaatsing naar donderdag recht tegenover CSI te staan.
Door de verplaatsing heeft ABC meteen een grote kans op succes op de belangrijkste avond van de week, en heeft het ineens drie felbegeerde introductieslots na successeries:
1 - Het slot na Desperate Housewives komt vrij en is voor Brothers & Sisters, een dramaserie met Calista Flockheart (Ally McBeal) in de hoofdrol.
2 – Het slot na Lost is voor een serie met Tim Daly (Wings) in de hoofdrol: The Nine, in deze serie wordt door middel van flashbacks uitgelegd wat 9 mensen met elkaar gemeen hebben na een gijzelingsdrama
3 – Het slot na Greys Anatomy is voor Six Degrees (foto rechts), een nieuwe serie uit de koker van JJ Abrams, de man achter Alias, Lost en What about Brian. Die laatste serie keert overigens ook terug bij ABC.
Het spreekt vanzelf dat men van de programma’s die men na de huidige successen zet het meest verwacht. Dat wil niet zeggen dat het network verder niets doet, sterker nog: van alle kanalen lanceert ABC de meeste nieuwe series: 12 in totaal. 6 comedies en 6 dramaseries. Naast de drie genoemde dramaseries zijn speelt Taye Diggs de hoofdrol in “Day Break”, een moderne variant op ‘Groundhog Day’, Anne Heche speelt de hoofdrol in ‘Men in Trees’, een komische dramaserie van de schrijver van Sex and the City en de regisseur van ‘Walk the line’. Belangrijks is ook de eigen variant van ‘Lotte’ oftewel ‘Betty La Fea’ die bij ABC onder de naam ‘Betty the Ugly’ door het leven zal gaan, maar daar niet zozeer een soap is, maar een comedy. Opvallend is ook het grote gehalte ‘single camera comedies’ (comedies grotendeels opgenomen op locatie zonder publiek).
Van die comedies lijkt vooral Help Me, Help You met Ted Danson geslaagd, maar de meeste positieve reacties kreeg toch wel ‘Let’s Rob…’ , een comedy waarin een aantal arme mensen Mick Jagger proberen te beroven.

Naast de genoemde series blijven er overigens ook een aantal: Extreme Makeover: Home Edition, According to Jim, George Lopez, The Bachelor, SuperNanny, WifeSwap en Boston Legal.

5 Comments:

Blogger Kokstra said...

Let's Rob... klinkt erg leuk! Six Degrees en Traveler klinken ook erg goed, maar je moet altijd maar afwachten op de uitvoer, want daar valt en staat alles toch mee. Nine Lives heet trouwens The Nine :)

11:52 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

op basis van de beelden kwam Day Break het best op mij over. Six Degrees had een beetje een vage trailer, maar is van JJ, dus dat belooft altijd wel wat. Tales from the Underbelly had overigens ook erg leuke trailer.

12:01 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Waar kun je die trailers bekijken?

12:41 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

'Commander in Chief' Was toch 3x genomineerd Golden Globe's en had de beste eerste seizoen start van een drama serie in jaren op ABC. Waarom stopt het dan?

2:12 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

de trailers zijn nog niet in het openbaar te zien, ze waren alleen online te zien voor adverteerders & pers die niet live in NYC aanwezig konden zijn voor de presentatie.

11:38 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home