Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

15.5.06

Upfronts '06: NBC richt al haar pijlen op 'Studio 60'

Op de eerste dag van de Upfronts was het de beurt aan NBC om haar nieuwe programmering aan te kondigen. NBC bevindt zich nu inmiddels twee jaar in grote problemen. Dalende kijkcijfers en het maar niet willen aanslaan van nieuwe programma’s hebben de zender in grote problemen gebracht.
NBC was ooit oppermachtig op de donderdagavond. Met de combinatie Will & Grace, Friends en ER was de zender lange tijd niet te verslaan. Friends bestaat inmiddels twee jaar niet meer, Will & Grace loopt ten einde, en ER is allang niet meer de hit die het was. Twee nieuwe comedies willen gelukkig nog wel een beetje aanslaan op de donderdag: The Office en My Name is Earl, en die zullen er dan ook blijven. Ook het feit dat de Amerikaanse versie van Endemols ‘Miljoenenjacht’ lekker loopt zorgt voor een kleine opleving bij de zender. Desalniettemin zijn alle nieuwe dramaseries geflopt en moeten die slots dus opgevuld worden. Van langer lopende series als The West Wing en Will & Grace was al langer bekend dat ze zouden stoppen. Daarnaast stopt ook de Endemolproductie ‘Fear Factor’.

ERUIT:
Alle dramaproducties die de zender afgelopen jaar lanceerde zijn geflopt: E-Ring, Inconceivable, Surface, Book of Daniel, Conviction en Heist.
Een rijtje comedies stoppen er ook mee: Joey, Teachers en Four Kings.
Daarnaast zoals gezegd: Will & Grace, The West Wing en Fear Factor.

ERIN:
Om de lege gaten op te vullen bestelt NBC een flink aantal dramaseries, overigens vrijwel alle dramapilots die in ontwikkeling waren. NBC-baas Kevin Reilly beweert ‘het geluk te hebben zo’n goede shows uit de ontwikkelingspijplijn te hebben zien komen’, hetgeen met een flinke korrel zout gelezen moet worden. NBC moet elke avond flink aan de bak om nieuwe series te lanceren. Het belangrijkst voor de zender is ‘Studio 60 on the Sunset Strip’, die de belangrijkste plek op het schema krijgt: 21u op de donderdag. In ‘Studio’ duiken we achter de schermen van een grote SNL-achtige show. NBC heeft het geluk dat dit al maanden een van de pilots is met de meeste buzz. Achter het programma zit Aaron Sorkin, de man die ooit The West Wing verzon. In de hoofdrollen zitten onder andere Matthew Perry en Amanda Peet. Mocht de serie in de VS aanslaan, dan zien we de serie bij een van de SBS-zenders, die een output-deal heeft met de producent (Warner).

De overige shows klinken niet slecht op het eerste gezicht, maar of ze daadwerkelijk onderscheidend zijn zal blijken als de eerste beelden getoond worden.
Al met al heeft NBC veel shows besteld die te maken hebben met misdaad, maar ze klinken op het eerste gezicht niet als extreem standaard politieseries. Zo heeft de zender ‘Raines’ besteld, een serie waarin een agent (Jeff Goldblum) dode mensen kan zien, die hem helpen zaken op te lossen. Dat doet op zijn minst een beetje denken aan ‘The Ghost Whisperer’, nu nog te zien bij concurrerende zender CBS, maar ook aan ‘Medium’. In ‘Kidnapped’ worden Dana Delaney en Jeremy Sisto gevolgd als experts die gekidnapte personen proberen terug te vinden. In ‘Heroes’ worden een aantal gewone mensen gevolgd die ontdekken dat ze superkrachten hebben. ‘The Black Donnellys’ draait om een aantal broers die in de georganiseerde misdaad terechtkomen. Zowel Raines als The Black Donnellys zullen op zijn vroegst in januari te zien zijn.
Verder heeft de zender een aantal comedies besteld, waaronder eentje met John Lithgow (20 Good Years) in de hoofdrol. Voorheen was comedy het sterkste punt van NBC, maar van de 12 series die NBC ooit in haar schema had staan, zijn er nu nog maar 4 (!) over.

14 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Komt er ook weer een nieuw seizoen van de series 'Las Vegas'en 'Medium'?? en Donald Trump blijft die ook?

8:55 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Alle Law & Order series, Medium, Crossing Jordan, Scrubs, ER, Apprentice blijven allemaal.

9:14 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Blijft The Apprentice? Waar dan? Hij staat niet op het schema hoor!

10:02 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Dat komt omdat The Apprentice, net als Scrubs, op de bank blijft zitten tot mid-season, en dus pas ergens na januari van start zal gaan.

10:27 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Waarom stop Fear Factor dan?
Ik hoorde ook ergens dat dat programma het ook dagelijks goed deed...

12:15 a.m.

 
Blogger Kokstra said...

Niet veel gedurfde projecten, maar wel een gewaagde zet om Studio 60 tegenover CSI te plaatsen!

1:09 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

psst, het is Jeremy Sisto, niet Sisko (die was van Deep Space 9 :-) , Verder is het Ghost Whisperer)

Ik ben erg benieuwd naar '20 good years', met John Lithgow maar vooral de geweldige Jeffrey Tambor uit Arrested Development. Hij speelt een judge, net zoals hij vroeger in Hill Street Blues was!

1:57 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Wat betreft Fear Factor: de dagelijkse variant is de syndication-uitzending van Fear Factor, dagelijkse herhalingen van de serie door partijen die herhalingsrechten van de serie gekocht hebben om deze horizontaal te kunnen uitzenden. De wekelijkse variant was eigenlijk al 2 jaar aan de dalende kant, maar de inkomsten vanuit syndication maakten het een en ander goed.

7:48 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

(m'n vorige reactie is ineens verdwenen dus nogmaals:)

Bedankt voor het snelle reageren!

Ik weet dat het om herhalingen gaat van de dagelijkse Fear factor, zo'm programma maak je natuurlijk niet voor dagelijke uitzendingen.

Ik hoorde (in BLVD?) dat Fear factor een van de programma's was voor Endemol die het meeste geld opbracht. Vandaar dat ik 't nogal vreemd vond dat FF stopt.

Iets anders; sinds reeks 4 (2003) staat er in plaats van John de Mol Joop van den Ende op de aftiteling van Fear factor. Heb je misschien een idee wat daar de reden van zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!

10:31 a.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Endemol verdient ook nog steeds geld aan de rerun rights van syndication, dus de bewering van BLVD klopt deels. Ze lopen nu alleen de opbrengsten van nieuwe afleveringen mis, maar aangezien herhalingen per definitie meer geld in het laadje brengen (kosten zijn immers al gemaakt voor de orginele uitzending) levert het vooralsnog gewoon geld op. Seinfeld wordt ook al jaren niet meer gemaakt, maar ook nog steeds een cash cow.

op de credits van Fear Factor kan ik noch John nog Joop terugvinden. Zie: http://www.nbc.com/Fear_Factor/crew.shtml

2:48 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

In het begin van de reeks (tot 2003) stond er JOHN DE MOL, excutive producer. Nu is dit weg en staat er op de aftiteling van de naam JOOP VAN DEN ENDE...

K zal zo eens een sceenshotje maken ;)

4:01 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik vind het verhaal van the office us wel opvallend. Vorig jaar met de upfronts nog de grote verrassing dat het mocht blijven na miniscule kijkcijfers en is in één keer sinds dit jaar één van de vlaggeschepen van NBC (in combinatie met my name is earl) en ook voor volgend jaar wordt het als één van de topprogramma's naar voren geschoven. Hoe het soms toch verkeren kan.

8:32 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Van de 30 afleveringen zenden ze net deze week zaterdag geen aftiteling uit... Maar 't is ECHT zo!

Zal t zaterdag wel sturen haha

11:06 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Inmiddels een week later, en *tadaah* hier is een screenshotje van de aftiteling van Fear Factor.

http://i4.tinypic.com/10d7f9d.jpg

12:17 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home