Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

18.5.06

Upfronts 06: CBS heeft nauwelijks ruimte voor nieuwe series

Als er 1 kanaal is waar weinig veranderd lijkt te hoeven worden is het CBS. De zender is niet alleen het thuiskanaal van de drie verschillende CSI-reeksen, we vinden er ook Without a Trace, Criminal Minds, NCIS, Cold case, The ghost Whisperor en Numb3rs. Inderdaad: voornamelijk veel politieseries. Bij het introduceren van nieuwe series zal de zender dan ook vooral letten op het introduceren op orginelere series. Problematisch lijkt het ook te worden dat het merendeel van de series van CBS al jaren meegaat, en er is dus wat verfrissing nodig om in de toekomst niet in de problemen te raken. Dat is een van de redenen dat CBS stopt met het maken van een wekelijkse TV-film. Daarmee creeert het ruimte om weer eens wat nieuws te proberen, aangezien de andere dramaseries voorlopig nog te goed lopen om te schrappen.

Zoals bij vrijwel alle kanalen blijft het op het comedyvlak enigszins problematisch. Two and a half men is een van de succesvolste comedies uit de VS, maar afgelopen jaar wist men ook bij CBS niet echt een smash-hit te ontwikkelen, al waren zowel ‘How I Met Your Mother’ en ‘The New Adventures of Old Christine’ wel redelijke successen. Die series keren dan ook terug. Toch vermindert ook CBS, net als NBC het aantal comedyslots nog verder: er blijven nog maar 2 uur in het gehele schema over voor comedies (dat waren er afgelopen jaar nog 6). Daarmee zendt ABC nu met 6 comedies de meeste comedy uit van alle kanalen. Ter vergelijking: een aantal jaar geleden vulde alleen NBC al 12 uur.

ERUIT:
Courting Alex, Love Monkey, Out of Practice, Still Standing, Threshold (foto rechts), Yes Dear.

Omdat CBS afgelopen jaar met succes 6 nieuwe series wist te lanceren die terugkeren in het nieuwe seizoen (Naast ‘Cristine’ en ‘Mother’ waren dat: ‘Ghost Whisperer’, ‘Criminal Minds’, ‘Close to home’ en ‘the Unit’) is er maar plaats voor 4 nieuwe series in het najaar, de zender zelf beweert dat het gaat om series van grote namen, maar heel veel grotere namen dan de andere omroepen (NBC en ABC) zijn het nauwelijks:
Een van de makers van Friends (David Crane) heeft The Class verzonnen, waarin een aantal klasgenoten tijdens een reunie ontdekken dat ze toch meer gemeen hadden dan ze dachten; een thriller getiteld ‘Smith’ uit de koker van John Wells (ER) met in de hoofdrol Ray Liotta, de dramaserie ‘Jericho’ die een beetje doet denken aan Invasion en met Skeet Ulrich in de hoofdrol; en ‘Shark’, een rechtbankdrama met James Woods in de hoofdrol.
Die laatste serie zal geprogrammeerd worden na CSI en heeft dus de meeste kans van slagen op basis van de lead in.

2 Comments:

Blogger Kokstra said...

Smith ziet er wel spannend uit, hopelijk wordt het niet zo teleurstellend als "Heist" van NBC.

12:52 p.m.

 
Anonymous JaySon said...

Goed dat "the unit" nog blijft, want dat is wel een serie die ik volg. Ik hoop dat die nieuwe series nog wat brengen...

2:23 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home