Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

17.5.06

Upfronts '06: Doek valt voor 'Everwood' bij The CW

Afgelopen lente werd tot ieders verassing aangekondigd dat de twee networks UPN en The WB zouden fuseren tot 1 kanaal: The CW. De programmeringen van beide zenders zouden in elkaar geschoven worden om te komen tot 1 groter, sterker kanaal, dan de twee matig scorende jongerenkanalen. Dat betekende ook meteen voor een hoop shows dat ze in de gevarenzone terecht kwamen. Met twee kanalen zou een matig scorende jongerenserie het nog wel even kunnen uitzingen, nu The CW een keuze kon maken uit het beste om slechts 1 kanaal te hoeven vullen begonnen een aantal producenten zenuwachtig te wiebelen. Een serie als 'Veronica Mars' deed het al twee jaar matig, maar wordt door critici geprezen. Maar bij het kiezen op basis van kijkcijfers zou Veronica Mars het wel eens kunnen afleggen.
Vandaag werd het logo (foto rechts) samen met de programmering van The CW aangekondigd. 'Veronica Mars' had geluk, en krijgt een derde seizoensbestelling. Maar weinig series hadden dat geluk:

ERUIT:
The Bedford Diaries, Blue Collar TV, Everwood, Living With Fran, Modern Men, Pepper Dennis, Related, Survival of the Richest, Twins, Cuts, Eve, Get This Party Started, Half & Half, Love, Inc., One on One en South Beach.

Let wel: deze lijst is voor The WB en UPN samen.

Opvallend is het wegvallen van Everwood. Die serie was de op 8 na best bekeken serie van beide zenders, beter bekeken dan One Tree Hill, en Veronica Mars die allebei wel een nieuw seizoen kregen. Everwood maakte in Nederland lange tijd deel uit van de 'dinsdagavond van NET 5', maar was hier lang niet zo succesvol als Gilmore Girls, een andere serie die wel meeverhuist naar The CW. One Tree Hill wordt in Nederland eveneens uitgezonden op NET 5, maar die serie staat inmiddels weggemoffelt op een onmogelijk middagslot op de zondagavond.

Twee andere series werden verassend genoeg wel vernieuwd: 7th Heaven kreeg onverwachts toch een 11e seizoen, terwijl The WB van de langstlopende familiedrama uit de VS al de series finale had uitgezonden. Ook comedy Reba werd op het allerlaatste moment toch vernieuwd, vanwege de boete die The CW zou krijgen bij het niet bestellen van een nieuw seizoen (naar verluid een boete van 20 miljoen dollar) vanwege het mislopen van syndication inkomsten bij de producent.

Met het samenvoegen van twee programmeringen heeft The CW weinig nieuws nodig. Niet voor niets kondigde men slechts 3 nieuwe series aan: 2 drama's en 1 comedy. Het betreft een spinoff van Girlfriends getiteld 'The Game', een nieuwe dramaserie uit de koker van Kevin Williamson (verantwoordelijk voor Dawsons Creek) getiteld Hidden Palms en Runaway, een dramaserie van Darren Star (Melrose Place, Sex and the City).

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

The CW: het klinkt nog altijd vreemd in de oren. OP welke dag wordt 'reba' dan uitgezonden want daar vond ik precies niet van terug buiten het feit dat dat het hernieuwt is.
Hoe zit het eigenlijk met dat nieuwe my network tv; gaat dat nu telenovelle's uitzenden? (zoiets als lotte op talpa?)

11:02 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Reba staat vooralsnog voor Midseason (dus januari of later).

My Network TV is een oninteressant network met dagelijks 2 telenovelles. Weinig bijzonder dus.

11:23 p.m.

 
Blogger Kokstra said...

"een onmogelijk middagslot op de zondagavond", dat lijkt mij inderdaad onmogelijk :)

Runaway klinkt wel leuk.

12:51 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Series die ik begon te kijken(Everwood, Bedford) worden juist gecancelled. Maar goed dan weer andere series kijken :P

2:19 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Raar dat The Bedford Diaries en Pepper dennis eruit gaan,, waren nieuwe series en vond ze best goed!

12:54 p.m.

 
Anonymous Bart said...

Veronica Mars vernieuwd! Ik vind het zo vreemd van een zender als NET5 deze serie nog niet heeft aangekocht in Nederland... (hint...)

10:44 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home