Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

7.2.06

Perspresentatie SBS: nieuw & bekend

Vandaag organiseerde SBS Nederland een persbijeenkomst waarin de nieuwe programma's van de lente van 2006 bekend werden gemaakt. Elke zender presenteerde een selectie van wat er gebracht gaat worden in het nieuwe seizoen. Eerlijk is eerlijk: voor de lezer van TVtoekomst bevatte de presentatie op het eerste gezicht weinig nieuws. De vandaag aangekondigde programma's waren allemaal bekend, toch hebben we er het nodige nieuws uitgesleept.

Voor Veronica presenteerde Tatum Dagelet de hoogtepunten van Veronica. Drie programma's en een themamaand vormen de belangrijkste elementen voor het nieuwe seizoen van de jongerenzender van SBS. Veronica is zo'n beetje de enige zender die er duidelijk op vooruitgegaan is ondanks de komst van Talpa (RTL5 groeit ook ten opzichte van eerdere jaren, maar dat is geen kunst als je de programmering van Yorin overhevelt en het oude kanaal van Yorin de programma's van RTL5 geeft).
Tatum Dagelet gaat een nieuw datingprogramma programma waarin niet het uiterlijk telt. Kandidaat A krijgt verschillende potentiele date-kandidaten te zien, maar moet op basis van inrichting van zijn/haar huis, schoonfamilie en het stemgeluid, bepalen met wie ze op reis wil. Het programma is nog titelloos. Tatum meldde tussen neus en lippen door nog even dat ze eigenlijk 'helemaal geen zin had om een datingprogramma te presenteren' maar dat toen ze het programmaconcept ging lezen juist overtuigd raakte van het feit dat het wel leuk zou zijn.
Zoals we al eerder als eerste meldden komt Temptation Island terug met een vijfde seizoen. Opnames zijn op dit moment aan de gang. Thema is 'de ultieme fantasie'. Omdat het een lustrumeditie is worden er wat trucjes uit de kast getrokken om het programma fris te houden, en komen er ook personen die vroeger een belangrijke rol hadden in het programma opnieuw in beeld.
Later deze week publiceren we ook een interview dat we hadden met de programmaleider van Veronica, Alphons Martens.

SBS6 gaat op de zelfverkondigde 'feel good toer' met vooral veel reality. Naast het amusante 'Superhuisvrouw' (beelden waren aanlokkelijk) trok ook de promo van 'Undercover in Nederland' de nodige aandacht. In het tweede seizoen van dit Noordkaap-programma word onder andere de aanwezigheid van kinderprostitie in Nederland aangetoond. Nance krijgt naast haar geprolongeerde 'Stay or Go' ook de presentatie van 'Retourtje Geluk' in handen. In dat programma worden treinreizigers aan elkaar gekoppeld. Ook van 'Groetjes Terug', het vervolg op 'Groeten uit de Rimboe', waarin de rimboebewoners twee weken in Nederland vertoeven verwacht de zender het nodige. Ten Slotte 'de Afvallers'. Het eerste seizoen was voor SBS6 een groot succes, en in de tweede reeks zien we onder andere een gezin waarvan de meid elke ochtend de frituur om 10u aanzet, en in een ander gezin zit een 10 jarig kind die elke ochtend 82 kilo op de weegschaal ziet staan.
Opvallend is de afwezigheid van Nederlandse varianten van buitenlandse concepten. Zo is Superhuisvrouw een Nederlands programma, en geen Nederlandse variant op een Brits-concept. We komen later terug op de programmering van SBS6 in een kort interview met Tina Nijkamp.

NET5 ten slotte gaat meer dan ooit Nederlands product inzetten. Het Nederlandse succes van de zender wordt weliswaar regelmatige overschaduwd door de Amerikaanse series, men benadrukte toch vooral de terugkeer van Peking Express en het nieuwe In het spoor van Peking Express (nadrukkelijk twee verschillende programma's) en Evelien. In Peking Express strijden wederom 8 koppels om amuletten in 'De Mekong Route', een route die de Mekong-rivier volgt. Nieuw dit jaar is het feit dat er nu twee koppels zijn die gevormd worden door kandidaten die elkaar niet kennen.
Terwijl de kandidaten van Peking Express als een malloot van hop naar her sjezen, nemen Bekende Nederlanders in 'In Het Spoor van Peking Express' juist meer tijd om de bezienswaardigheden in de regio te bekijken. Ook Passion For Fashion zal terugkomen. De dinsdagavond blijft bestaan uit Desperate Housewives en Greys Anatomy, maar tussen die twee programma's wordt de nieuwe dramaserie 'Evelien' met Kim van Kooten en Peter Blok in de hoofdrollen geperst. Daarnaast introduceert de zender donderdag nog een nieuw reisprogramma: 'Dream travel'.
En ook voor NET5 geldt: later publiceren we een interview met Karin de Groot, programmaleidster van NET5.

Deze en andere programma's vind je terug in onze verschillende programmaoverzichten terug:
Programmaoverzicht Veronica 2005-2006
Programmaoverzicht SBS6 2005-2006
Programmaoverzicht NET5

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Close To Home op zondag :D

7:40 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home