Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

20.5.05

Primeur: Tien wil sterren voor nieuwsprogramma 'NSE'

John de Mol heeft al eerder aangegeven dat zijn zender Tien niet alleen op sportgebied ambities heeft, maar ook met nieuws wil komen. Eerder zei John de Mol in de Telegraaf dan ook met betrekking tot zijn nieuwsprogramma voor Tien: "Dat moet anders zijn dan het NOS Journaal en RTL Nieuws, want mensen hebben geen behoefte aan een derde nieuwsprogramma. Wij willen niets doen dat er al is, want dan voeg je niets toe."

Inmiddels heeft Tien Beau van Erven Dorens binnengehaald en een dagelijks (nieuws-)programma aangekondigd met hem als presentator. TVT heeft de hand weten te leggen op informatie met betrekking tot dit nieuwsprogramma. Allereerst gaat het programma 'NSE' heten, een afkorting voor 'News, Sport & Entertainment'. Het zal een soort combinatie van het Journaal en RTL Boulevard worden. Zoals de titel al zegt moet het programma zowel nieuws, sport als de showbizz gaan coveren. De slogan van het programma is dan ook 'Alles wat je wilt weten'.
Vanuit een studio met pilaren en Virtual Reality-elementen presenteert Beau van achter een desk het programma. Beau zal als anchor fungeren voor het programma, maar doet het programma echter niet alleen: achter de desk is plaats voor vijf personen, waarbij Beau de middelste, centrale plaats in zal nemen. De andere plaatsen zullen worden ingenomen door experts op elk behandeld gebied. In dat opzicht is het programma vergelijkbaar met veel Amerikaanse nieuwsuitzendingen, waarbij elke aanwezige presentator een specialiteit heeft en een deel van de uitzending voor zijn rekening neemt (een kort voorbeeld om dit te illustreren vind je in deze leader van ABC Eyewitness News via TV Ark ).
De specialisten/subpresentatoren die Tien op dit moment op het oog heeft voor het programma zijn grote namen: Tom Egberts en Youri Mulder voor de sport, Peter van der Vorst voor de Royalty en Katja Schuurman voor de Entertainment.
Bijna typerend daarbij is dat Tien daarbij weer lijkt te gaan voor presentaren die nog (langdurig) verbonden zijn aan andere omroepen. Zo heeft Peter van der Vorst afgelopen maand nog een nieuw driejarig contract afgesloten met RTL.
Met deze zet combineert Tien dus haar doordeweekse sportbullentins met het nieuws en voegt daar een showbizz onderdeel aan toe.

Eerdere berichtgeving over Tien:

Klik hier voor een up to date overzicht van de programma's van Tien voor seizoen 2005-2006

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

"Alles wat je wilDE weten". kan me niet voorstellen dat dit het gaat worden. Overschatting van het fenomeen Beau en onderschatting van de Tv kijker. Bovendien ligt de titel wel heel erg voor de hand. Nieuws, sport en entertainment.Kweenie>

5:24 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@at: we zullen zien. een goede redactie, lead in en inhoud doet al erg veel. Binnenkort meer over dit programma overigens.

Voor de lezers die zich afvragen op welk tijdstip dit programma te zien is: het is allerminst gezegd dat dit programma vroeg in de avond te zien zal zijn....

8:26 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Dutchview, als het zo simpel zou zijn dan zouden er niet al zoveel actualiteitenformats gestruikeld zijn. Ik kan me trouwens een dergelijk format (nieuws, sport,entertainment) herinneren op rtl jaren terug. Het gaat vaak niet eens om de kwaliteit van het format maar om het kijksentiment er om heen. Buzzvalue....

9:18 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

ja, klopt. Het toeval wil dat ik aan RTL Actueel, want zo heet dat programma van RTL4, heel toevallig nog een artikel wilde wijden. (kijkcijfertjes zijn al uitgedraaid iig;)). Ik was nog zeker niet klaar met dit onderwerp... meer volgt dus nog!

9:36 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Volgens mij zat RTL Actueel zo rond de 500.000 kijkers, in een tijd met VEEL minder concurrentie en VEEL minder soortgelijke programma's zoals RTL Boulevard en Shownieuws/Actienieuws

12:35 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Supergoede website! xxx de redactie krijgt mijn welgemeende complimenten!

6:43 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home