Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

4.4.05

Beau dagelijks terug op Talpa-station

Afgelopen vrijdag presenteerde Beau van Erven Dorens zijn laatste aflevering RTL Boulevard. Vandaag kondigt Talpa in een persbericht blij aan dat Beau een dagelijks programma gaat presenteren voor de zender. Het persbericht kraait over de presentatietalenten van Beau in RTL Live, de tweede serie van Big Brother, Beaulywood en Popstars The Rivals. Het laat daarbij buiten beschouwing dat Beau, hoewel een goed presentator, nog nooit solo een programma succesvol gedragen heeft. Weliswaar was de tweede reeks van Big Brother een succes, het programma draaide allerminst om de presentator. De programma’s waarbij het wel om hem draaide (Beaulywood, BeauRivage en Beau) liepen echter slecht. Aan Talpa dus de taak een programma rond Beau van Erven Dorens te ontwikkelen waar hij ook echt in past en tot zijn recht komt. Zijn talenten als licht cynische presentator kwamen vooral goed naar voren bij de trio-formatie van RTL Boulevard. Hem koppelen aan een gewaagd tegenpersoon met eigen mening (publiekslieveling Linda de Mol wordt regelmatig genoemd) lijkt de uitkomst.

Het aangekondigde dagelijkse programma zal waarschijnlijk niet rond etenstijd zijn: een van de redenen om te stoppen met RTL Boulevard voor van Erven Dorens was dat hij zijn kinderen in bed wilde kunnen stoppen, iets wat tot voor kort niet lukte omdat hij nog in de studio zat.

Met de definitieve overstap van Beau naar Talpa en de aankondiging dat het hierbij gaat om een dagelijks programma wordt steeds meer duidelijk van de toekomstige plannen van Endemol. Alle plannen op een rij vind je hier.