Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

26.3.05

Nieuwe Nederlandse soap: Alex FM

Van clipzender 'The Box' kun je zeggen wat je wilt, maar op dit moment is het niet bepaald de meest intrigerende zender. Sinds de overname van The Box door MTV Networks zijn er echter een paar ontwikkelingen gaande die veranderingen kunnen aanbrengen in het imago van de zender. Afgelopen zaterdag werden de eerste spots uitgezonden voor het nieuwe station.

Op The Box gaan een aantal zaken ingrijpend veranderen. Allereerst gaat het huidige simplistische logo van The Box eindelijk een restyling krijgen en gaat het logo weer lijken op haar eerste logo. Daar houdt het niet mee op: gedurende drie uur verandert de zender in 'Alex', een zender gericht vrouwen tussen de 16 en 24. Dat gaat verder dan alleen op vrouwen gerichte clips uitzenden: er zullen een aantal Nederlandse producten te zien zijn op de zender.
Om 18:45 zal 'Moccah', een magazine voor jonge vrouwen over lifestyle, mode, muziek, hypes en eten te zien zijn. 'Moccah' zorgt bovendien voor 'interactie tussen de verschillende culturen die ons land kent'.
Na 'Moccah' volgt de trots van de zender: een echte soap, al heeft de zender het over een dagelijkse dramaserie (laat dat nu precies de definitie van een soap zijn).
In 'Alex FM' draait het om een radiostation waar een aantal jongeren werken. Een station waar 'culturen elkaar kruisen, waar smaken verschillen, waar samenwerking en relaties ontstaan, intiem worden of ontaarden in keiharde concurrentie'. Drie vrouwen hiervan vormen de belangrijkste verhaallijnen van de serie. Een belangrijke factor van de serie zal moeten worden dat realiteit en fictie met elkaar vermengd worden. Hoe dat precies in zijn werk gaat is vooralsnog niet bekend.
Eerder meldde tvformats.web-log.nl dat Alex FM wordt geproduceerd door D&D producties. Vooralsnog zijn er maar liefst 160 afleveringen besteld.

De lancering van het nieuwe 'the Box' en 'Alex' vindt plaats op maandag 11 april.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

een soap is niet per se hetzelfde als een dramaserie. Een soap heeft een doorlopende handeling; een dramaserie kan ook op zichzelf staande afleveringen hebben.

3:54 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

De serie wordt alleen geen soap genoemd omdat men dat stempel niet wil, maar het wel een soap is. Wat betreft het verschilverhaal tussen drama en soap: Ik sluit me aan bij je opmerking met de toevoeging dat soap drama is, maar drama niet perse soap.

12:42 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ik weet wel iemand die aan dit programma mee kan werken!

www.alexplace.nl !

1:10 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home