Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

13.4.05

Primeur: dramaserie voor Veronica

Afgelopen maand was Veronica een van de weinig omroepen die eindelijk wat nieuwe programma's lanceerde. Weliswaar met wisselend resultaat (Gotcha scoort redelijk goed, Be a Moviestar is wegens tegenvallende kijkcijfers alweer van de buis gehaald) maar men doet tenminste iets. Nu komt men met een eigen dramaserie: De Dijkgraaf.
De Dijkgraaf is een serie die grotendeels gefinancieerd wordt door De Nederlandse Zuivelorganisatie (de NZO), een organisatie die als doel heeft zuivel op een positieve manier te promoten in Nederland en het buitenland. De organisatie heeft opdracht gegeven tot het schrijven van een serie die draait rondom een mysterie op t platteland. Voornamelijk jonge acteurs spelen de hoofdrollen. Een groot deel van de serie speelt zich af op en rond de boerderij, waardoor men genoeg kansen krijgt melkproducten te tonen in de serie. De NZO financierde eerder 'Meiden van de Wit' met dezelfde reden.
De NZO heeft Veronica als uitzendende organisatie gekozen vanwege het relatief jonge publiek wat de zender trekt. De zender zelf participeert maar met minimale middelen in de serie (minder dan 20% van het budget zou door de zender vergoed worden) en loopt dus nauwelijks risico. De producent daarentegen moet externe financiers regelen om de serie te kunnen betalen.
De serie is nog niet gecast en nog niet opgenomen, maar toch staat de serie al gepland voor september 2005. Dat betekent dat de producent onder hoge druk staat om in korte tijd een dramaserie uit de grond te stampen.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als je als omroep dus iets zou willen maken dan moet je tegenwoordig liters melk in je scenario schrijven of het op curacao laten plaatsvinden. Spannend.

12:11 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Het is te hopen dat dit een soap gaat worden door en voor jongeren die past bij het merk Veronica en niet een ingeslapen serie zoals de andere huidige soaps. Het moet vernieuwend, jong, spannend en snel zijn!

11:02 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Wordt Meiden van de Wit ook al niet flink gesponsord door de zuivel industrie?

6:01 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

voor de duidelijkheid: het gaat niet om een soap, maar om een dramaserie. Dus 13 wekelijkse afleveringen.

Meiden van de Wit werd ook gesponsord door de NZO, maar deze sponsoring is sinds dit seizoen overgenomen door Campina.

8:09 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home