Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

5.6.05

Ter discussie: voorlopig programmaschema Talpa-zender

Met al die plannen die afgelopen maanden bekend geworden zijn voor het wederom naamloze station van Talpa is het interessant een programmaschema op basis hiervan te bouwen. Weliswaar speculatief, de het officiele schema is immers nog niet bekend, maar laat dit het startschot zijn voor een goede discussie over het mogelijke schema. De groene delen in het schema zijn overigens al zo goed als bevestigd en vrij zeker.














De beargumentering voor het schema is als volgt:
- Happy Hour: de Telegraaf beweert dat het programma om 18u te zien zal zijn.
- De Telenovelle die besteld is door Talpa zal dagelijks te zien zijn, het meest logisch is een plek die op dit moment nog soap-loos is, en dan blijft eigenlijk alleen 19u over. Het tegenover ONM plaatsen is ook een optie (maar niet waarschijnlijk), evenals een latenightsoap. Dat zou betekenen dat de serie dagelijks om 23:30 te zien zal zijn. Niet geheel ondenkbaar overigens.
- Voor Elkaar (de dagelijkse comoedy) en Big Brother zouden kunnen worden omgewisseld in het schema. Eerst Voor Elkaar en daarna Big Brother bieden kijkcijfermatig echter meer zekerheden (Voor Elkaar zal om 20u nauwelijks gesampled worden, Big Brother weer wel)
- Talpa heeft al een aantal dramaseries en (spel)shows besteld. Deze zullen de primetimeslots gaan vullen. Vrijwel zeker is dat de grote Big Brother show op donderdagavond te zien zal zijn. Waarschijnlijk zal 1 avond gevuld worden met films (al heeft Talpa die zeer beperkt). De overige avonden worden gevuld met comedy Het Jaar van de Tijger, drama Gooise Vrouwen, drama 'Binnen zonder kloppen', een politieserie die zich afspeelt in Amsterdam West, de Soundmixshow en de Nederlandse of Amerikaanse variant van 'the biggest lozer'.
- NSE om 22u of om 19u (of beide). Om 22u is er alleen Journaal/NOVA en dat is een andere doelgroep dan wat NSE beoogt. Om 19u heeft men weer minder aan de sportrechten omdat er minder voetbal is gespeeld voor die tijd (dat voordeel heeft men weer bij de late uitzending).
- Barend en van Dorp komt hoogstwaarschijnlijk weer terug op haar vertrouwde tijdstip
- Na Barend en van Dorp: wellicht de Telenovelle (al is BvD dan een redelijk slechte lead in).

De zaterdagprogrammering is onduidelijker. Op de waarschijnlijke terugkomst van de Kopspijkersafgeleide (om 20u) na, blijft deze avond vaag. Zondag is vrijwel helemaal gevuld. Waarschijnlijk zal Expeditie Robinson duren tot 21:45 (liep bij NET5 ook altijd uit) en start 1 tegen 100 dus een kwartier eerder dan aangegeven in het schema.

De zender van Talpa begint overigens op vrijdag 13 of zaterdag 14 augustus en programmeert tussen 18u en 2 uur 's nachts. Daarna neemt Nickelodeon de programmering weer over.

12 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als ik een beetje doordenk op de programmering kom ik op het volgende uit...

Talpa TV

MA-VR
18.00 Happy Hour
19.00 Telenovelle blue circle
19.00 Voor elkaar
19.30 News, Sport & Entertainment
20.00 Big Brother


MA:
20.30 Verbouwen met bridget
21.30 Jaar van de tijger
22.00 Terugblik voetbalweekend
DI:
20.30 Talkshow
21.30 Gooise vrouwen
WO:
20.30 The biggest lozer
21.30 Jada Jada
22.00 Life with bonny
DO:
20.30 1 tegen 100
21.30 Big Brother Live
VR:
20.30 Soundmixshow
21.30 Politieserie Amsterdam West


22.30 Barend & Van Dorp
23.30 News, Sport & Entertainment HH
00.00 Voor elkaar HH
00.30 Big Brother HH
01.00 Barend en van Dorp HH
02.00 Nickelodeon

ZA
18.00 Big Brother compilatie
19.00 Fame Academy
20.00 Jack & Co
21.00 Binnen zonder kloppen
22.00 Voetbal
00.00 Nachtfilm
02.00 Nickelodeon

ZO
18.00 Big Brother compilatie
19.00 Voetbal Tien
21.00 Beau en Linda / Later Miljoenenjacht
22.00 Expeditie Robinson
23.15 Jack over voetbal
00.00 Voetval tien HH
02.00 Nickelodeon

9:25 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ja, beide mogelijkheden klinken redelijk logisch! Alleen vind ik het echt jammer dat er zo weinig echt origineels ertussen zit bij Talpa! Ik had er stiekem iets meer van verwacht! Natuurlijk heeft de zender een paar vaste waarden nodig, maar eigenlijk zijn bijna alle programmas oud nieuws. Weliswaar succesvol, maar wel een stuk sneller slijtagegevoelig, aangezien ELK programma ooit de aandacht van de kijker verliest! Maar laten we maar afwachten. Ze moeten die zender gewoon TALPA1 noemen - Ze moeten de naamsbekendheid van het TALPA merk maar gewoon gebruiken. Anders lekker een cijfer hoger (ELF - Gericht op jezelf) of lager (NEGEN - niemand houdt ons tegen) gaan zitten, of is SBS ook hier de rechtmatige eigenaar???

11:08 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Les één van communicatie en marketing is dat hoe goed een bedrijfsnaam ook in de markt ligt, gebruik hem nooit als productnaam. Bij het eventueel ten onder gaan van de televisie zender, is gelijk de (goede) naam van de onderneming verloren gegaan.

1:31 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Lees net dat het "Talpa" gaat heten.

1:32 p.m.

 
Blogger Kokstra said...

Bedrijfsnaam niet als productnaam? RTL, SBS...

3:33 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ Bjorn: ik ben wel benieuwd naar de beredenatie achter je schema. Overigens heb je twee programma's op 19u neergezet (Telenovelle en Voor Elkaar).

8:21 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

@ Erwin: vergeet niet dat Big Brother bij de start ervan op Veronica ook om 20u geprogrammeerd stond, maar uiteindelijk verplaatst is, omdat het te veel publiek wegtrok bij GTST.

9:53 p.m.

 
Blogger tvtoekomst said...

Die reden is vrij duidelijk: met Big Brother maakt Talpa wel kans om 20u op succes, met vrijwel elk ander product niet (zie maar eens voet aan de grond te krijgen met een onbekend programma om 20u, dat is zo goed als onmogelijk, hoe goed het programma ook is).

11:16 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Wat bedoelen jullie met Happy Hour van 18.00 tot 19.00?

Een terugblik op het voetbalweekend op maandag lijkt me onwaarschijnlijk omdat de tweede uitzendrechten bij RTL liggen.

Een publiekstrekker als Expeditie Robinson lijkt mij beter op de vrijdag tussen 20.30 en 21.30 uur. Als tegengas voor Baantjer en Koefnoen. Hierna kan een nieuwe dramaserie geprogrammeerd worden. 1 tegen 100 en Miljoenenjacht zou ik op de zaterdag na Nepspijkers programmeren. De Soundmixshow op donderdag en de Big Brothershow op zondag.

Verder zou ik een sportquiz in de vroege zaterdagavond programmeren en een "verbouw je gezicht eens" programma op dinsdag.

Waar halen jullie vandaan dat Talpa Commissaris Rex heeft gekocht?

5:51 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Misschien is het handig om Barend en Van Dorp van 22.00 tot 23.00 uur te zetten en daarna de herhaling van Big Brother. De kijkers zijn dan al om 22.00 uur ingeschakeld en bij een boeiende uitzending zullen ze minder snel zappen naar Hart van Nederland. Om 23.00 uur kan je de BB-kijkers trekken die tevens GTST-fans zijn. Big Brother is te duur om midden in de nacht te herhalen, lijkt me.
Groet, Martijnjdd

8:15 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Even wat feiten over de rechten Eredivisie, wat betreft Talpa.

De rechten liggen van zondagavond 18.00 uur tot zondagavond 00.00 uur bij Talpa. Hierna mag Talpa deze niet uitzenden (ivm 2de recht RTL). Een herhaling van VoetbalTalpa om 00.00 uur is dus uitgesloten.

De tv-uitzendingen moeten zijn op zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur (alleen voetbal, geen enkele andere sport erbij), vrijdag en zaterdag om 22.30 uur. Deze tijden liggen vast in het contract. mocht er gevoetbald worden op woensdagen, dan moet dat ook om 22.30 uur worden uitgezonden.

(tot zover de feiten gebaseerd op de Eredivisie-tender waar Talpa op geboden heeft.)

Ik dacht dat er ook iedere dag een EredivisieJournaal gemaakt moest worden, maar dat weet ik niet meer helemaal zeker. Mocht dat zo zijn, dan verwacht ik die dagelijks om 22.30 uur, da's lekker horizontaal. Om dit door te trekken verwacht ik de nabeschouwing van de Eredivisie op Talpa op zondag om 22.30 uur.

Verder is Talpa nog van plan een voetbalquiz te maken, dus hier moet ook tijd voor worden vrijgemaakt. Geen idee wanneer, verder schijnt Talpa te spelen met het idee van een 'Ajax-journaal', maar ik kan me voorstellen dat dit wordt uitgebouwd tot een 'Rood-Wit-Journaal, met nieuws van Ajax, Feyenoord en PSV.

5:33 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

En oh ja, even vergeten. In het door Talpa gekochte Eredivisiepakket hoort ook een uitzending op zondagmiddag om 12.30 uur. Hier moet Talpa dus ook gaan uitzenden.

Op mijn Talpa-weblog (zie link bij mij naam) kun je zien hoe ik de indeling voor me zie.

12:39 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home