Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

7.10.04

Peking Express krijgt Duitse editie

Afgelopen maart lanceerde NET5 in samenwerking met het Belgische VT4 (beiden SBS) het programma 'Peking Express', waarin 8 koppels in een race en met een budget van 2 euro per dag, liftend van Moskou naar Peking moeten. Voor NET5 had het programma een vergelijkbaar resultaat als de eerste editie van Expeditie Robinson. Inmiddels is een tweede seizoen besteld. NET5 en VT4 waren de eerste omroepen die met Peking Express kwamen.

Belgie en Nederland zijn echter niet meer de enige landen die een versie gaan brengen van de realityreeks, inmiddels in namelijk bekend dat ook RTL, het grootste station van Duitsland, met een eigen editie van het programma komt. Ook RTL komt met het traject Moskou-Peking. De opnames zijn inmiddels begonnen, en een lancering per januari op RTL Duitsland is gepland. Producent in Duitsland is MME producties, die in Duitsland ook onder meer Top of the Pops produceert.

Over de Nederlands/Belgische variant is overigens ook nieuws. Dit jaar zal het traject niet bestaan uit het Moskou-Peking, maar verlopen tussen Peking en Bombay. De route zal via het industriele China, de Himalaya in Nepal, Mahda Pradesh, Rajastan en Bombay lopen.
De tweede editie van Peking Express II begint voorjaar 2005 op NET5 en VT4.