Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.8.04

VARA schrapt 'Dat zoeken we op'.

De hele publieke omroep lijkt op de fragmenten en cabarettour, want ook de VARA voegt wederom een programma toe waarin 'memorabele televisie en cabaretfragmenten' te zien zijn. Het nieuwe programma betekent wel het eind van 'Dat zoeken we op'. 'Zeg 'ns A, B of C' zal het programma vervangen.
Dit is een nieuwe televisiequiz van de VARA, gepresenteerd door Astrid Joosten met verdacht veel gelijkenissen met het eerdere VARAprogramma 'Dat zoeken we op'. Het enige verschil is dat voor dat programma alleen gebruik gemaakt werd van cabaretfragmenten. De andere elementen (twee duo's van bekende Nederlanders strijden tegen elkaar, het tonen van oude fragementen en daar vragen aan relateren) zijn identiek, net als de presentatrice: wederom Astrid Joosten.

Een ander nieuw programma voor de VARA is 'Grootmeesters'. In dit programma wordt uitgemaakt wie de beste in zijn of haar vak is. De VARA omschrijft het als volgt:
'Toppers uit verschillende beroepsgroepen, die door hun eigen vakgenoten als de besten zijn genomineerd, worden flink op de proef gesteld door presentator Paul Witteman. Hoe staat het met hun vakkennis? Zijn ze goed in debatteren? Blijven ze overeind in een kruisverhoor? En hoe brengen zij het ervan af in een meesterproef?' Tijdens de opnames wordt dit getest. Vooralsnog wordt er alleen een proefopname gemaakt.