Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

3.10.05

Primeur: nieuwe soap voor Talpa (Updated)

Alle remmen lijken los op het gebied van dramaproductie in Nederland. Na jaren van praktische stilstand geeft Talpa in een seizoen voor 1 zender evenveel dramaseries het groene licht als alle zenders vorig jaar bij elkaar.
Nu is het de beurt aan het prestigeproject met de werktitel 'Betty La Fea'. De serie draait om een meisje, een econome, die altijd hard werkt en goede prestaties levert, maar met 1 probleem: ze is zo lelijk als de nacht. Ze komt moeilijk aan de bak, maar krijgt het uiteindelijk voor elkaar om als secretaresse aan de slag te gaan bij een modeconcern. Daar wordt ze echter in een achterafkamertje weggemoffeld, zodat ze niet in aanraking kan komen met klanten van het bedrijf (die zouden immers kunnen worden afgeschrokken door haar lelijkheid).
Dan hebben we nog de zoon van de directeur, een regelrechte player. Hij heeft een relatie met de dochter van het grote concurrerende modehuis.

De serie is geschreven door Marciel Witteman, die eerder Goudkust mede-ontwikkelde en verantwoordelijk is voor scripts van onder andere RTL4-dramaserie Westenwind.
Regisseurs van de serie zijn Vincent Schuurman, die verantwoordelijk is voor de regie van onder andere afleveringen van Rozengeur & Wodka Lime, Spangen en Westenwind, en Manin de Wildt - verantwoordelijk voor onder andere afleveringen van 'De Afdeling'.

De opnamens van Betty La Fea moeten nog beginnen, en duren maar liefst 40 weken. Het is dan ook de bedoeling dat Betty La Fea een langlopende serie wordt. Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend.

Producent van 'Betty La Fea' is Blue Circle.

Noot voor de redactie van oa RTL Boulevard: bronvermelding wordt op prijs gesteld. En IN Magazine: dit geldt ook voor jullie!

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Interessant: Dit is geen origineel idee van een van de betrokkenen, want dit is regelrecht een kopie van de al in Duitsland lopende serie Verliebt in Berlin op SAT1 (www.verliebtinberlin.de, just so you know...

11:36 a.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Deze telenovelle is ook al oud-nieuws.
Is bij Boulevard vorig jaar al over gesproken. Geen primeur dus

1:54 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

"Betty La Fea" is origineel van Colombia (RCN) (daarom ook die spaanse titel) . Het was zo'n groot succes dat ze "Verliebt in Berlin" hadden gemaakt.
Persoonlijk vind ik het fantastisch maar zou liever het origineel opnieuw willen zien.

De informatie van "Betty La Fea" staat o.a. ook op : www.wikipedia.org

11:13 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home