Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

13.7.05

Primeur: Nederlandse variant Paradise Hotel

Niet zo lang geleden publiceerden we een artikel waarin we aangaven dat Veronica bezig was met een groots nieuw reality programma. Inmiddels kan TVtoekomst hier een format aan koppelen: Paradise Hotel. In Paradise hotel leven een aantal knappe mannen en vrouwen in een droomresort. Elke week wordt een gast verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe gast. In de orginele versie kon het publiek zich tijdens de loop van de reeks kans maken om een nieuwe gast te worden in het resort door zich in te schrijven op internet, en daarmee wellicht in de liveshow rondom Paradise Hotel te belanden. Het eerste seizoen van Paradise Hotel was in de VS een groot succes, en inspireerde de makers om met een vervolg te komen: Forever Eden, een soort non-stop Paradise Hotel. Die versie flopte echter. Het floppen van het vervolg zette meteen de plannen voor een tweede seizoen van Paradise Hotel in de ijskast.
Afgelopen seizoen blies TV4 in Zweden echter nieuw leven in het format door een eigen variant op te nemen, die licht aangepast was aan de eigen markt. Zo werd de liveshow geschrapt en werd de reeks volledig van te voren opgenomen. Daarnaast waren er nog een paar kleine formatwijzigingen om de reeks betaalbaar te krijgen voor een Zweeds station (de Zweedse televisiemarkt is immers veel kleiner dan de Amerikaanse). Het gevolg was dat Paradise Hotel in Zweden een ongekend succes was. Dat succes zal SBS ongetwijfeld geinspireerd hebben om met een eigen reeks te komen. Begin Augustus vertrekt een crew van 50 man naar Mexico om daar de Nederlandse variant van Paradise Hotel te gaan opnemen. Kandidaten worden op dit moment nog geworven. Productiemaatschappij is Kanakna, die bekend is van Expeditie Robinson, Peking Express en Temptation Island. Deze maatschappij heeft daarmee al de nodige ervaring op realityvlak met opnamens in het buitenland.
Veronica - de uitzendende omroep in Nederland - heeft met Paradise Hotel een programma gevonden in dezelfde sfeer als Temptation Island. De laatste reeks van Temptation was voor het station het succesvolste van de vier uitgezonden seizoenen. Het lijkt daarmee ook eindelijk een tweede station identity bepalend programma te hebben gevonden.
Saillant detail is dat grote concurrent Yorin op dit moment Paradise Hotel dagelijks herhaalt (om 18u30), overigens met wisselend succes (het rare timeslot, en de slechte lead in zijn daar overigens debet aan). Yorin promoot nu dus feitelijk een programma voor de concurrent. (TVtoekomst)

Op de breedbandsite van het Zweedse kanaal TV4 is overigens nog een promo te zien van Paradise Hotel.

Het programmaoverzicht van Veronica 2005-2006

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dit zou nog wel eens wat kunnen worden op Veronica!

12:30 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home