Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

11.7.05

Update 11 juli 05

- Ook Meer Voor Minder, een Nederlandse variant van een Britse serie waarin mensen leren hoe ze beter met geld moeten omgaan (met dank aan een aantal sponsors), krijgt een tweede seizoen. (TVtoekomst)

- Het tot nu toe ongetitelde afvalprogramma van SBS6 gepland voor dit najaar is een Nederlandse variant van 'De Afvallers', die nu ook met groot succes te zien is op de zondagavond van SBS6. In het programma zijn drie families met overgewicht te zien die een half jaar de tijd hebben om onder professione begeleiding zo veel mogelijk af te vallen. De winnaar van het programma mag op een luxe vakantie. De Nederlandse variant van het programma zal aan het eind van 2005 te zien zijn op SBS6. (Shownieuws/TVtoekomst)
Programmaoverzicht SBS6 2005-2006

- De KRO komt met een tweede seizoen van de serie 'De Afdeling', een serie met onder andere Marian Mudder. Deze dramady was het Nederlandse antwoord op 'the Office', al ontkende men dat bij de KRO. Begin 2006 - precies een jaar na de eerste reeks - zal het tweede seizoen te zien zijn op Nederland 1. (via Medialog/TVtoekomst)

- Stokvis Niehe Producties komt met het medische programma 'Onder Controle?!'. De site van de producent meldt er het volgende over: 'In het programma Onder Controle?!, staat die eigen keuze van zorg centraal, zonder te schoppen tegen de medische wereld. Maar de tijd van blind aannemen wat de dokters en de instellingen voorschrijven is voorbij. Primair laat het programma zien dat het uitmaakt dat je kunt kiezen, maar ook hoe je tot die keuzemogelijkheid komt en hoe je die in de praktijk kunt toepassen. Kortom een programma voor de patiÎnten van vandaag en morgen, omdat het om hun eigen gezondheid gaat.' Volgens de site van de producent komt het programma op RTL5, maar de omschrijving lijkt meer op een toekomstig RTL7 programma. Het zou ons dan ook niet verbazen als dit programma opduikt op RTL7 in plaats van op RTL5, aangezien die laatste zender immers een soort Yorin wordt. (TVtoekomst)
Programmaoverzicht RTL5 2005-2006