Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

28.2.05

NMO bestelt Twee Families

Al eerder meldden we dat de NMO door een door het commissariaat afgekeurde investering, ineens geld over heeft. Dat geld gaat besteed worden aan een nieuwe dramaserie: 'Twee Families'. Gezien het kaliber van de omroep NMO gaat het dan al snel over integratievraagstukken. Deze dramaserie met een komische inslag gaat dan ook over twee gezinnen, waarvan het ene Marokkaans en het andere Turks. De vaders van deze gezinnen, Omar en Ertan, kwamen in de jaren zeventig naar Nederland. Nu wonen ze in een kleine provinciestad en zijn zij achterburen.
Producent van de serie is Hof Filmproducties, een producent zonder enige dramaserie-ervaring. Hof Filmproducties werkt overigens wel vaker voor de NMO, maar maakt dan voornamelijk documentaires.
De regisseur die verbonden is aan het project (Frank Zichum) heeft al wel meer drama-ervaring. Hij heeft onder andere aan een kleine dertig afleveringen van dramaserie Stadtklinik (Endemol Duitsland) en 'De Dageraad', een dramaserie van Endemol die zich afspeelde in de wereld van de dagbladpers.

Alle toekomstige Nederlandse dramaseries vind je in ons dramaserieoverzicht.