Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

1.9.04

Hoe werkt 'De Miljonair' (Joe Milionaire) van SBS6?

SBS kondigde gisteren aan met een spectaculair programma te komen, waarvan ze denken dat het een gegarandeerde hit zal zijn. Men wilde aanvankelijk niet aangeven om welk programma het gaat, maar inmiddels is bekend dat het om een Nederlandse Variant van Joe Millionaire gaat, getiteld 'De Miljonair'.

Wat is Joe Millionaire precies en hoe gaat het programma in zijn werk? Dat zetten we hier op een rij.

Joe Millionaire telde in zijn eerste seizoen op FOX 7 afleveringen (plus een special) en 10 afleveringen in het tweede seizoen.

Joe Millionaire is een datingshow met een twist. 20 vrouwen daten met een man waarvan ze gehoord hebben dat het een miljonair is. Wat ze niet weten is dat de man geen miljonair is, maar een bouwvakker met een jaarinkomen van een kleine 20.000 dollar. In de laatste aflevering wordt bekend gemaakt aan de overgebleven vrouw dat de man geen miljonair is. Wil ze dan nog steeds met hem verder, of ging het haar alleen om het geld?

Op basis van het eerste Amerikaanse seizoen betekent dat per week het volgende gebeurt (spoilers!):

Aflevering 1- We leren de nep-miljonair kennen. We krijgen te zien hoe hij leert te handelen als een rijk persoon. De vrouwen arriveren op het Franse kasteel. Voor de vrouwen wordt een bal georganiseerd. De nep-miljonair danst met alle vrouwen. Aan het eind kiest hij 12 vrouwen waarvan hij wil dat ze blijven. De 8 andere vrouwen vallen af.
Aflevering 2 - De nep-miljonair gaat op groepsdate. De 12 resterende vrouwen worden in drie groepen verdeeld en gaan respectievelijk naar een wijngaard (druiven plukken), een treinritje in een stoomtrein (waarbij de vrouwen kolen moeten scheppen) en paardrijden (de vrouwen moeten paardenstront scheppen voordat ze wegkunnen). Aan het eind van de aflevering worden 5 vrouwen gekozen die mogen blijven.
Aflevering 3 - De resterende vrouwen krijgen elk een individuele date met de nep-miljonair. Elke vrouw krijgt een duur kado. 1 vrouw valt af aan het eind.
Aflevering 4 - Wederom individuele dates tussen de vrouwen en de nep-miljonair. 1 vrouw valt af.
Aflevering 5 - Deze keer individuele dates die plaatsvinden in diverse Franse steden (1 per vrouw). Aan t eind valt 1 vrouw af.
Aflevering 6 - Flashbacks over de twee resterende vrouwen. Aan t eind van de aflevering kondigt de nep-miljonair aan dat hij zijn keuze heeft gemaakt, maar we zien niet wat die keuze is. Deze aflevering is door FOX later toegevoegd (was niet gepland bij aanvang van de reeks) om de uitslag 1 week uit te stellen en te profiteren van de gigantische kijkcijfers.
Aflevering 7 - Alle afgewezen vrouwen geven hun mening over de nep-miljonair. Vervolgens kiest de man uit de 2 vrouwen. De gekozen vrouw krijgt de waarheid te horen. Als ze door wil met de man moet ze 's avonds op komen dagen in de balzaal.

De finale werd in Amerika bekeken door 42 miljoen mensen.