Wat kun je komend seizoen, maar ook het seizoen daarna verwachten op de Nederlandse TV? Dat vind je op TV-toekomst!

31.8.04

Nieuwe projecten

Door de computerproblemen van de afgelopen weken hebben we geen aandacht kunnen geven aan alle nieuwe projecten zoals we dat hadden gewild. Hierbij een samenvatting van de projecten die we afgelopen weken konden toevoegen aan de bestaande overzichten, maar waar we nog geen aandacht aan besteedt hebben. Overigens zijn het opvallend veel auto-programma's.

Motor Passion
Waar SBS Motor Xperience heeft, komt Yorin met Motor Passion. Kennelijk een enorme markt, die motoren. Motor Passion wordt gepresenteerd door actrice Peggy-Jane de Schepper (Costa). Dit wordt haar eerste presentatieklus. Motor Passion laat wekelijk routes in binnen- en buitenland zien, maar bezoekt ook zo nu en dan evenementen. Dit geheel wordt aangevuld met wekelijks motornieuws. Voor de liefhebber.
Start: december 2004, ongetwijfeld in het weekend in de vooravond, op Yorin

Drivers Seat voorheen 'Vet dat ik rij'
Veronica komt in oktober met een nieuw programma 'waarin de auto en het verkeer centraal staan'. Dus: aandacht voor de verkeersregels, 3VO-acties en bekende Nederlanders die een herexamen zullen doen voor hun rijbewijs. Dit programma komt de mannenavond van Veronica versterken. Als het niet te veel een copy-cat programma wordt kan het zowaar nog wat worden met die mannenavond. Ze zijn in ieder geval trouw aan hun thema. En ja, Jorinde Moll wordt weer opgetrommeld als presentatrice.
Start: vrijdag 1 oktober, 21:30, Veronica

Gek op wielen
Terwijl de site van RTL5 nog vrolijk aangeeft dat Huub Stapel 6 september terugkeert met zijn Stapel op Auto's is inmiddels al bekend dat Huub Stapel er mee stopt. De sponsors en het format blijven echter grotendeels, maar dan met een nieuwe naam en presentator. Gek op Wielen is feitelijk hetzelfde met een nieuwe naam. Een truc die SBS6 ook uithaalde met de overgang van 'De zesde versnelling' naar 'Auto Xperience' (zie ook hier).
Bavo Galama, vooral bekend als panellid van Ook Dat Nog, gaat het programma presenteren. In het programma de gebruikelijke onderdelen voor autoprogramma's: autonieuws, rij-impressies, wetenswaardigheden over mobiliteit, etc.
Start: Maandag 13 september om 22:00 op RTL5

Untitled Bank Giro Loterij programma
Marc Klein Essink is zowaar van de Staatsloterij naar de concurrent overgestapt. Omdat hij klaagde over de matige prijzen in de Staatsloterijshow zal de Bank Giro Loterij, zijn nieuwe werkgever, dus wel wat grootschaligers aanbieden dan een vakantie Turkije, of een Alfa.